universitat

Neix el primer centre d'investigació interuniversitari català en seguretat informàtica

Aglutina tots els grups que investiguen en seguretat i privadesa diverses universitats catalanes i està coordinat per la URV

per Redacció , 9 de maig de 2018 a les 08:45 |
El Cybercat, que reuneix set grups de sis universitats catalanes coordinats per la Universitat Rovira i Virgili | URV
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sis universitats catalanes han impulsat el Centre de Recerca en Ciberseguretat de Catalunya (Cybercat), el primer centre d'investigació interuniversitari en seguretat informàtica i privadesa de dades de Catalunya. El centre, coordinat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, està format per l'Oberta de Catalunya (UOC), la de Lleida (UdL), la Politècnica de Catalunya (UPC), la Pompeu Fabra (UPF) i l'Autònoma de Barcelona (UAB), i integra els grups d'investigació en tecnologies de seguretat i reuneix un centenar d'investigadors.

Es tracta del primer centre d'investigació català que aglutina tots els grups que investiguen en seguretat i privadesa amb l'ambició de constituir-se com un centre de referència a nivell nacional i internacional.


Els seus objectius són aconseguir finançament, impulsar la seva visibilitat i convertir-se en interlocutors de la indústria i el govern, vol formalitzar i aprofundir la col·laboració en programes de doctorat i reforçar i estendre la formació d'alt nivell.

"Smart cities"

Els investigadors que formen part d'aquests grups d'investigació ja treballen en articles científics conjunts, en projectes d'investigació multilaterals i en codirecció de tesi, i una vegada formalitzat el centre s'intensificaran aquestes relacions.

Entre les iniciatives que duen a terme destaquen projectes relacionats com les smart cities, mobilitat del trànsit i participació ciutadana, així com en criptografia i anonimització de dades.


La investigació del Cybercat vol minimitzar la informació que es recapta de l'usuari per conciliar la seguretat i la privadesa, i dissenyar protocols de seguretat que siguin beneficiosos per a totes les parts.

 

Participació