tòtem

Retiraran el tòtem publicitari de Parc Riu Clar fins que no hi hagi una resolució judicial

L'empresa assegura que han pres aquesta decisió davant les sancions "coercitives" de l'Ajuntament de Tarragona i afirmen que arribaran fins al final per resoldre-ho | Annunzia reclamarà danys i perjudicis si la decisió judicial li és favorable | El gerent defensa que tenen raó i que "l'Ajuntament ho sap"

per Jonathan Oca, Tarragona , 8 de maig de 2018 a les 06:55 |
El tòtem publicitari ubicat al barri de Parc Riu Clar de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"Hem decidit que retirarem el suport publicitari de Parc Riu Clar mentre el jutjat no determini si tenim raó o no". Així ho ha afirmat Ricard Monge, gerent de l'empresa Annunzia, en declaracions a NacióTarragona, qui ha afegit que si la via judicial els és favorable "el tornarem a instal·lar si al propietari del terreny encara li interessa".

Pel que fa al termini, Monge no ha volgut posar cap data perquè "moure això no és senzill, cal trobar un terreny on ubicar-lo però ja hi estem treballant".


Monge ha destacat que van comunicar aquesta decisió fa un parell de setmanes a l'Ajuntament de Tarragona, a qui va avisar que arribaria "fins al final" per resoldre-ho. El gerent de l'empresa ha defensat que "nosaltres tenim la raó i l'Ajuntament ho sap" i si així ho diu el jutge, "reclamarem tot el que sigui necessari. Reclamarem els danys i perjudicis que en són molts", ha sentenciat.

L'actuació del consistori, presentant un contenciós administratiu i imposant "sancions coercitives" a Annunzia, ha provocat una "situació que ens ha perjudicat, no podem aguantar més", ha dit Monge, qui ha recriminat que tot aquest procés només els genera despeses i cap ingrés, ja que "el terreny l'hem continuat pagant". L'empresa ja ha presentat tres recursos.

"Retirarem el tòtem fins que no hi hagi res ferm" però si cal "arribar fins a Barcelona perquè els jutjats d'aquí estan polititzats ho farem", ha expressa. El gerent també ha denunciat que quan la brigada municipal va pintar la publicitat del tòtem, el consistori va actuar "per via de fet", ja que segons Monge "van entrar en una propietat privada sense una resolució ferma, sense cap document judicial que digués que no teníem raó". Aquest fet, també s'haurà de resoldre als jutjats.

L'Ajuntament amaga la publicitat


Cal recordar que el 6 d'abril del 2017, la Junta de Govern Local va acordar ordenar a Annunzia que en el termini d'un mes enderroqués el tòtem publicitari instal·lat al barri, deixant el terreny en l'estat en què es trobava abans de la "comissió de la infracció", ja que per una resolució del 22 de febrer de 2017 se li va denegar la legalització que havia sol·licitat.

El termini, que es va iniciar un cop rebuda la notificació el dia 24 d'abril, va finalitzar tres dies després i davant l'incompliment de l'empresa es va procedir a tapar la publicitat i també a tallar el subministrament elèctric que permetia que l'estructura tingués llum durant la nit. Aquesta acció es va executar de forma subsidiària i el propietari del tòtem se'n va haver de fer càrrec.

A continuació, un vídeo de l'actuació de la brigada municipal amagant la publicitat:

 

Participació