salut

Els nivells baixos de colesterol no perjudiquen la salut

Un equip d'nvestigadors de la URV afirmen que no existeix un límit a partir del qual reduir el colesterol sigui perjudicial per a l'ésser humà

per Redacció , 3 de maig de 2018 a les 18:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'equip d'investigadors de la URV Foto: URV


Un equip investigador liderat per Lluís Masana, de la Unitat d'Investigació de Lípids i Arterioesclerosi del Departament de Medicina i Cirurgia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, ha demostrat que els nivells baixos de colesterol a la sang no comporten cap risc per a la salut. Els investigadors han arribat a aquesta conclusió després de revisar les dades d'estudis anteriors i d'analitzar aspectes com els baixos nivells de colesterol que l'ésser humà té en néixer i el que tenen diferents grups ètnics, entre altres qüestions.


I han constatat que no existeix un límit a partir del qual reduir el colesterol sigui perjudicial per a l'ésser humà perquè "l'organisme compta amb altres fonts de colesterol i totes les cèl·lules es poden sintetitzar sense necessitat d'obtenir-ne del que circula per la sang amb les proteïnes LDL".

Els investigadors consideren que els resultats d'aquest estudi permeten reforçar l'estratègia mèdica en el tractament de pacients que per les seves malalties cardiovasculars es beneficien de rebaixar de manera dràstica el colesterol.

A més de combatre, afirmen, la tendència conservadora d'alguns professionals de no prescriure certs medicaments anomenats "hipocolesterolemiants" per por que els pacients arribin a xifres de colesterol massa baixes.

 

Participació