«La Manada»

L'Ajuntament de Tarragona alça el to contra la sentència de «La Manada»

Aquest dimecres s'han reunit els portaveus dels grups municipals per arribar a diferents acords que faran arribar a l'Audiència Provincial de Navarra

per Redacció , 2 de maig de 2018 a les 12:34 |
Una noia alçant una pancarta a Tarragona per rebutjar la sentència contra La Manada | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona està en contra de la sentència dictada per l'Audiència Provincial de Navarra als cinc membres de "La Manada", en què se'ls condemna per abusos i es descarta la qualificació d'agressió sexual, amb el vot particular d'un jutge que en demana l'absolució.

En una junta de portaveus dels diferents grups municipals, celebrada aquest dimecres, consideren que, davant la decisió dels jutges, es minimitzen els fets, en no considerar-los agressió sexual sinó simplement abús. També remarca que hi ha una nova realitat i és la indefensió de les víctimes de violència sexual, que quan s'atreveixen a denunciar són elles les jutjades, perquè la càrrega de la prova se situa en el seu comportament i no en el dels agressors.


La sentència, segons els portaveus, afavoreix la impunitat de les agressions masclistes, envia un missatge de descrèdit de la vivència de les dones que pateixen agressions i les revictimitza.
 

La junta de portaveus celebrada aquest dimecres a l'Ajuntament de Tarragona Foto: Aj. de Tarragona


Per tot plegat, els representants dels diferents grups polítics amb representació al consistori, acorden que l'Ajuntament de Tarragona exigirà la revisió del Codi Penal perquè s'incorpori la perspectiva de gènere per tal que s'eviti l'existència d'interpretacions arbitràries i que es basen en estereotips de gènere, que acaben portant a sentències amb un clar biaix masclista.

També reclamarà la necessària formació i sensibilització dels professionals de la justícia en qüestions de gènere. I alhora que s'estengui aquesta formació a tots els col·lectius professionals implicats.


L'Ajuntament donarà suport incondicional a les víctimes, moltes vegades invisibles, de les agressions sexuals i també a les mobilitzacions en contra d'aquesta sentència.

Per últim, el consistori es compromet a fer arribar aquests acords a l'Audiència Provincial de Navarra, al Ministeri de Justícia i al Consell General del Poder judicial.

 

Participació