successos

Restablert el subministrament elèctric al nucli de Siurana

Un llamp ha deixat sense llum i telèfon els veïns d'aquest nucli

per Redacció, 29 d'abril de 2018 a les 20:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un quadre elèctric de l'església de Santa Maria de Siurana fos per un llamp Foto: Ajuntament de Cornudella de Montsant


Ja s'ha restablert el subministrament elèctric als veïns del nucli de Siurana, que pertany al municipi de Cornudella de Montsant (el Priorat), que aquest diumenge a les 9 del matí s'han quedat sense llum a causa d'un fort llamp que ha caigut sobre l'església de Santa Maria de Siurana. Segons Endesa, el servei s'ha restablert a les 15.05 hores de la tarda.


El llamp ha afectat una cinquantena d'abonats i també ha deixat la població sense telèfon, ja que a causa de la potència de l'impacte, han quedat fosos el transformador i el quadre telefònic, que es troben en carrers del poble i no a l'església. El llamp també ha provocat desperfectes al temple i ha creat una esquerda en una paret.

Les pluges que han descarregat aquest diumenge en alguns punts del territori han deixat una forta tempesta elèctrica en aquest nucli que pertany al municipi de Cornudella de Montsant. Un llamp ha caigut sobre l'església del poble, situada a l'extrem d'un cingle, i n'ha danyat l'interior.


A més d'afectar els quadres elèctrics, també ha tirat a terra diversos objectes del mobiliari, ha trencat vidres i ha provocat el despreniment d'un tros de paret. El fort soroll de l'impacte ha arribat fins a Cornudella de Montsant, a vuit quilòmetres de distància, on han tremolat vidres d'habitatges.

 

Participació