Indignació per un polèmic reportatge de l'«ABC» sobre la situació de la Guàrdia Civil a Catalunya

El rotatiu espanyol dibuixa un presumpte clima d'enfrontament i odi entre catalans i guàrdia civils

per Ramon Estany , Solsona, 29 d'abril de 2018 a les 20:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest diumenge, el diari ABC, mostra una polèmica portada amb la imatge d'uns dits que assenyalen a un guàrdia civil d'esquena i el titular, "Acosados".

​A l'interior, s'hi pot llegir un reportatge on es recull el testimoni de diversos guàrdies civils establerts a Catalunya (un d'ells, a Solsona que el diari situa a Tarragona) i en el que dibuixen un clima de crispació, por, o com diu el titular a dins, "ya no merece la pena vivir aquí. Es irrespirable".


Tant el guàrdia civil de Solsona com la seva esposa assenyalen que els nens viuen des de l'escola el procés independentista, l'endemà de l'1 d'octubre, els van explicar a classe "que la policia havia picat a la gent".

​L'agent es queixa, també, que al cuartel on viuen quatre famílies, l'ajuntament no els passa a netejar el carrer i que en 50 quilòmetres a la rodona no hi ha cap altre bandera espanyola, i acaba descrivint "una atmosfera asfixiant, de poble, d'aïllament, de tolerància exercida en una sola direcció".

 


​L'article està ple de incorreccions, com quan posa que Solsona és a Tarragona, enlloc de Lleida, o quan fa referència al famós cartell de Carnaval de Solsona que animava a matar espanyols però que a l'ABC no diuen res de que es va destapar que era fals.


Altres perles que es pot llegir és que a Solsona "el amarillo y el verde son enemigos declarados", i que en una festa d'aniversari d'un company de classe del seu fill, "castellans i catalans seien en taules separades.

​L'article ha generat una onada de respostes a les xarxes i de indignació cap al rotatiu. Molts ciutadans, i fins i tot l'alcalde de Solsona, han respost aquest reportatge: 

 

Participació