Josep Anton Ferré presenta una llista «continuista» per revalidar el càrrec de rector de la URV

El candidat només porta dues cares noves en el seu nou equip, Federic Adan i Maria Ferré

per Jonathan Oca, Tarragona | 18 d'abril de 2018 a les 16:57 |
Josep Anton Ferré, candidat a rector de la URV | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Josep Anton Ferré ha presentat la seva candidatura per revalidar el càrrec a l'edifici del rectorat de la URV. L'exrector, acompanyat per tots els membres de la candidatura, ha posat damunt la taula els 10 eixos en els quals es basa la seva aposta i que vol impulsar si venç en els comicis interns.

Ferré vol adequar l'oferta formativa a les preferències dels estudiants i a les demandes socials, donar visibilitat al model docent de la universitat com a element de diferenciació i d'identitat, impulsar la recerca d'impacte i l'impacte en la recerca, millorar la qualitat de les plantilles i atreure i gestionar el nou talent, completar les infraestructures dels campus universitaris, aconseguir un finançament suficient i just, promoure la transformació digital de la URV, fomentar la participació de la comunitat en la construcció d'una visió compartida, gestionar la diversitat per garantir la igualtat d'oportunitats i potenciar la universitat com a motor del canvi social. Aquests deu eixos engloben un total de 68 accions concretes per a fer millor la universitat.


Sota el lema "Continuem avançant junts", Josep Anton Ferré vol tornar a ser el màxim representant de la universitat tarragonina i tots aquests punts-objectius són els que han de ser el pal de pallar del que seria el segon mandat de Ferré.

La llista, "molt continuista", tal com l'ha definit Ferré, només presenta dues novetats. Per una banda, Federic Adan seria el nou delegat del rector de Relacions institucionals i que entra a l'equip en substitució d'Antonio López, que l'any que ve es jubila i ha preferit no entrar a la candidatura. I per l'altra, la incorporació de Maria Ferré, com a vicerectora d'Estudiants i Comunitat Universitària.

 

La llista que presenta Font per revalidar el càrrec de rector de la URV Foto: Jonathan Oca


Transparència


L'exrector, preguntat sobre la manca de transparència de l'equip de govern que ha posat damunt la taula l'altra candidata, ha sortit al pas dient que només cal mirar anual que presenta el claustre. Ferré ha afegit que "hi ha poques institucions i universitats que siguin tan transparents com som nosaltres" i ha etzibat que per conèixer els resultats "te'ls has de llegir".

El candidat també ha destacat que no considera que no li ha tocat viure la pitjor etapa de la universitat, ja sigui pel context econòmic, polític i social, sinó que ha viscut la de la "impaciència".

 

Participació