La candidata a rectora de la URV aposta per la transparència i la recuperació de valors perduts

La catedràtica de Microbiologia María José Figueras ha presentat la seva candidatura aquest dimecres

per Jonathan Oca, Tarragona | 18 d'abril de 2018 a les 14:18 |
María José Figueras, candidata a rectora de la URV | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els dos candidats a guanyar les eleccions per ocupar la plaça de rector de la Universitat Rovira i Virgili mouen fitxa i presenten les seves candidatures. Aquest dimecres al migdia ha estat el torn de María José Figueras l'alternativa al rector sortint, Josep Anton Ferré.

La catedràtica en Microbiologia té molt clar que la universitat ha de recuperar "alguns valors integradors i de consens" que ha perdut durant aquests darrers anys. La candidata també assegura que cal apostar per un altre tipus de governança, més transparent i més participativa. Figueras apunta que hi ha hagut manca de diàleg entre tot el col·lectiu i que cal millorar perquè es puguin debatre totes les decisions, ja que quan arribaven a la comunitat universitària ja estaven consensuades. Per tot plegat, considera que la idea és que quan hi hagi una iniciativa, es discuteixi i que suposi una participació de tots els col·lectius implicats.


A banda, té molt clars els aspectes que cal treballar, millorar i canviar de la universitat, com són el compromís social, la integració. A més, aposta perquè la universitat generi més ensenyament de qualitat i que doni resposta a una aposta per la recerca i la transferència del coneixement. La catedràtica té la voluntat de millorar en la recerca perquè la URV es posicioni a escala mundial, tot i que ha remarcat que ja està en alguns rànquings.

Figueras afronta el repte de ser la primera rectora de la URV i la sisena de les universitats públiques amb "molta il·lusió, molt entusiasme, responsabilitat i amb moltes ganes de servir".


L’equip rectoral que presenta la candidata és Laura Román (Secretària general), Ercilia García (Vicerectorat de Personal -PDI/PAS-), Domènec Puig (Vicerectorat de Programació Acadèmica i Docència), Quico Diaz (Vicerectorat de Recerca), Paco Medina (Vicerectorat d’Innovació i Transferència del Coneixement), Maria Bonet (Vicerectorat d’Estudiants i Ocupabilitat), John Style (Vicerectorat de Comunicació i Internacionalització), Cori Camps (Vicerectorat de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social) i Josep Ribalta (Director de l’Escola de Doctorat i responsable de la promoció de la recerca i interdisciplinarietat). 
 

L'equip que forma part de la candidatura de María José Figueras Foto: Jonathan Oca

 

Participació