justícia

​El jutge rectifica i arxiva la causa contra l'expresident del col·legi de Metges i dos facultatius més pel cas Traiber

El titular del jutjat número 3 de Reus ha ampliat de 37 a 40 el nombre de metges desimputats mitjançant una interlocutòria d'aclariment

per Redacció , 17 d'abril de 2018 a les 21:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Diego Álvarez de Juan, titular del jutjat d'instrucció número 3 de Reus Foto: Jonathan Oca


El titular del jutjat número 3 de Reus ha rectificat la interlocutòria del passat 16 d'abril feta pública aquest dimarts i ha anunciat que ha arxivat també la causa pel cas Traiber contra l'expresident del Col·legi de Metges de Barcelona entre 2010 i 2014, Miquel Vilardell, així com dos cirurgians ortopèdics més. El jutge ha emès poques hores després una interlocutòria d'aclariment anunciant que el nombre de metges que han deixat de ser investigats passa de 37 a 40, de la llista inicial de 47 facultatius. En aquests moments, i al marge del propietari de l'empresa –Luis Márquez- i dos treballadors, figuren també com a investigats set metges, entre els quals, el cap del servei de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l'Hospital Joan XIII de Tarragona, Jospe Giné, així com els doctors Antonio Buñuel i Miguel Josep Bel, que el maig 2014 van operar a l'Hospital de Santa Tecla una pacient amb pròtesis de Traiber en mal estat sense comunicar-ho a les autoritats competents.


Peça separada del cas Innova, el cas Traiber investiga la col·locació de pròtesis ortopèdiques defectuoses d'aquesta empresa a canvi de comissions il·legals. En la interlocutòria original, el jutge estimava els recursos de la majoria de metges investigats i constata que mai van col·locar aquestes pròtesis. També assumeix que l'aparició dels seus noms amb l'anotació d'una quantitat econòmica al costat als registres comercials de Traiber responia a la voluntat de l'empresa de contactar amb ells i oferir-los, suposadament, una comissió il·legal.

 

Participació