política

Ballesteros, sense termini per tornar a portar a plenari el cessament de Laia Estrada

L'alcalde de Tarragona ha afirmat que els serveis jurídics del consistori estan "mirant" les al·legacions presentades per la CUP

per Jonathan Oca, Tarragona , 16 d'abril de 2018 a les 16:15 |
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en una roda de premsa | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Tarragona no es fixa cap termini per tornar a portar a plenari el cessament de la regidora i portaveu de la CUP a l'Ajuntament, Laia Estrada. Josep Fèlix Ballesteros ha afirmat aquest dilluns que els serveis jurídics del consistori estan "mirant" les al·legacions presentades pels cupaires i que encara no han acabat de fer aquesta tasca. Un cop enllestit l'informe que naixerà d'aquest anàlisis de les al·legacions, abans de fer-ho públic, l'alcalde ha assegurat que comunicarà als portaveus de tots els grups municipals què és el que diuen els professionals dels serveis jurídics i quina serà la decisió que prendrà l'equip de govern.

La CUP Tarragona va presentar les al·legacions el passat 21 de març. Els anticapitalistes van entrar a registre els mateixos documents que ja havien presentat per evitar el cessament i que aquest es portés a plenari. Ho van fer l'últim dia del termini fixat per Ballesteros perquè poguessin presentar al·legacions.

 

Laia Estrada, regidora de la CUP. Foto: Jonathan Oca


Ballesteros va portar a plenari el cessament de la cupaire el dia 26 de febrer. Abans de prendre la decisió, l'alcalde va decidir deixar el tema damunt la taula i donar un termini de 15 dies al grup municipal de la CUP per presentar les esmentades al·legacions. Aquesta mesura que vol fer efectiva el govern arriba després que la sentència de l'Audiència de Tarragona sobre el cas Bershka sigui ferma. El jutge va condemnar Estrada a tres mesos de presó -que no complirà- i inhabilitació per al dret de sufragi passiu durant el mateix temps. Els cupaires defensen que la sentència "no diu res "d'inhabilitació" com exposa un informe del secretari municipal, Joan Anton Font.

 

Participació