Ensenyament

Tot a punt per a l'inici de les obres de la nova escola de l'Arrabassada

Les obres de construcció tenen un pressupost de més de 4,5 milions d'euros i un termini d'execució de 22 mesos

per Jonathan Oca, Tarragona , 16 d'abril de 2018 a les 11:18 |
L'actual escola de l'Arrabassada | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El desig d'una nova escola a Tarragona cada vegada és més a prop. Aquest dilluns, l'Ajuntament i el Departament d'Ensenyament han fet públic que definitivament les obres de la nova escola de l'Arrabassada estan a punt de començar.

El director general de Centres Públics, Antoni Massegú, ha destacat que "ha sigut un part complicat" però "ara sí" que les obres tiraran endavant i que arrenquin en un termini d'entre 15 dies i un mes i que l'execució seria d'uns 22 mesos. El pressupost per aquest nou centre, que ocuparà una superfície construïda de 3.690,50 metres quadrats, és de 4.534.354 euros, tots aportats per Ensenyament.


El nou centre educatiu, que s'ubicarà en uns terrenys ubicats entre el carrer Mercè Rodoreda i el camí de l'Ermita de la Salut, estarà dotat de 6 aules d'educació infantil i 12 de primària, aula de psicomotricitat, biblioteca, tutoria i magatzem, aules de desdoblament, aules d'informàtica i d'altres d'específiques. També disposarà de gimnàs i vestidors, menjador i cuina, així com diferents espais d'ús administratiu -despatxos, sala de professors, AMPA, tal com ha explicat Massegú. El mateix representant de la Generalitat ha destacat que la nova escola tindrà dues línies d'educació infantil i primària.

Aquesta notícia arriba després que el consistori i la Congregació de les Dominiques de l'Ensenyança de la Immaculada Concepció hagin pogut conversar i s'hagi arribat a un acord per explorar conjuntament la millor ubicació per a la construcció d'un nou centre escolar. L'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, no ha volgut entrar a valorar com està aquest assumpte però sí que ha volgut celebrar que "ara ja no hi ha cap obstacle per poder tirar endavant la construcció de la nova escola".
 

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, i el director general de Centres Públics, Antoni Massegú Foto: Jonathan Oca


L'AMPA ho celebra 


Ariadna Ciurana, presidenta de l'AMPA de l'escola de l'Arrabassada, ha celebrat aquesta notícia per a tota la comunitat educativa. Després d'11 anys en barracons i del revés que va suposar que s'aturessin els tràmits per a poder fer el nou centre, aquesta bona nova ha estat rebuda amb entusiasme i alegria. 

A l'acte de presentació de la nova escola hi han assistit la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona, Imma Reguant, el regidor d'Ensenyament, Francesc Roca i el d'Urbanisme, Josep Maria Milà, entre altres. 
 

L'actual escola de l'Arrabassada, en barracons Foto: Jonathan Oca

 

Participació