urbanisme

Una cadena humana per dir «No» al projecte de la Budellera

Aquest dissabte es portarà a terme aquesta acció reivindicativa

per Redacció , Tarragona , 13 d'abril de 2018 a les 23:00 |
Veïns i ecologistes rebutgen el pla parcial de la Budellera | Plataforma Platja Llarga
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Part de la ciutadania està en contra del PP24, més conegut com el pla de la Budellera, el qual preveu la construcció d'uns 4.000 habitatges, zones verdes, establiments comercials i equipaments en una zona que no està urbanitzada. El projecte té força detractors i aquest dissabte portaran a terme una acció per deixar-ho clar. Plataformes ecologistes i associacions de veïns, entre altres, faran una cadena humana que unirà la Catedral de Tarragona amb la plaça de la Font. 

Des de la plataforma Platja Llarga, apunten que el motiu de l'acció per "preservar els espais naturals amenaçats per diferents projectes de construcció d'edificis, hotels i centres comercials als connectors ecològics del litoral, zona amb alt valor social, estètic i patrimonial".


S'ha fet una crida a la participació per defensar aquest espai, a les 11 h a la plaça de la Font. La cadena començarà a les 12 h. 

Cal recordar que la Junta de Govern Local de Tarragona celebrada el 24 de gener va suspendre l'aprovació inicial del Pla parcial urbanístic 24. Els motius pels quals es va tirar enrere -de moment- per segona vegada el projecte van ser que hi havia aspectes que la junta de compensació calia millorar, com la connexió a l'A-7 o un pla d'etapes més esglaonat. 

Fa prop més d'un any, al març de 2017, el ple va aprovar també la suspensió: malgrat que havia estat inicialment aprovat pel consistori, la Comissió d'Urbanisme va requerir el compliment de prescripcions com el ja esmentat desenvolupament esglaonat del sector.

 

 

Participació