Tret de sortida a les eleccions per escollir nou a rector de la URV

Aquest divendres s’enceta la campanya electoral

per Redacció, 6 d'abril de 2018 a les 12:05 |
Josep Anton Ferré, actuql rector de la URV | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres s'ha encetat la campanya electoral per escollir rector o rectora a la Universitat Rovira i Virgili, que és la màxima autoritat acadèmica i la que la representa. La durada del mandat és de quatre anys, amb possibilitat de reelecció consecutiva una sola vegada.

Aquesta persona s'escull mitjançant elecció directa i sufragi universal, lliure i secret, per part de tots els membres de la comunitat universitària: del professorat, del PAS i dels estudiants. Els candidats han de pertànyer al funcionariat del cos de catedràtics de la Universitat.


El vot és ponderat, per sectors de la comunitat universitària, d'acord amb uns coeficients establerts. El rector actual, Josep Anton Ferré, acaba ara el primer mandat (2014-2018) i el dijous 12 d'abril retrà comptes davant el Claustre de l'activitat realitzada amb la presentació de l'últim Informe anual d'activitat. L'últim Consell de Govern, el 22 de febrer passat, va aprovar el sistema de votació, la distribució de col·legis i el calendari electoral.

La Universitat posa a disposició dels candidats diferents recursos per tal que puguin fer la campanya. Per exemple, 4.000 € en concepte de despeses justificades, espai al servidor web per allotjar-hi la informació de les candidatures, o distribució dels programes electorals a tots els universitaris, entre altres. La Junta Electoral ha de vetllar a fi que la distribució dels recursos es faci de manera correcta i equitativa.


Es podrà votar prèviament per correu i anticipadament. Per fer-ho per correu, s'ha de sol·licitar a partir d'avui dia 6 i fins al dia 14 de maig es poden rebre vots. I es poden admetre vots anticipats des del 25 d'abril i fins al 14 de maig per al primer dia de la votació i, en cas que hi hagués una segona volta, entre el 22 i el 23 de maig.

Pel que fa a l'elecció, si hi hagués més de dues persones candidates al càrrec i cap d'elles, en primera volta, obtingués el suport proporcional de més de la meitat dels vots, caldria fer una segona volta el dijous 24 entre les dues més ben posicionades, de la qual sortís la persona escollida. Fins a l'actualitat han estat rectors de la URV Joan Martí i Castell, Lluís Arola, Francesc Xavier Grau i Josep Anton Ferré.

 

Participació