Tarraco Viva

Tarraco Viva: esport, cultura i l'ideal atlètic com a protagonistes

El festival que se centrarà en el Mediterrani Clàssic fa clarament l'ullet als Jocs Mediterranis

per Jonathan Oca, 5 d'abril de 2018 a les 14:02 |
Presentació del festival Tarraco Viva | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Torna el festival per excel·lència de Tarragona. El Tarraco Viva, que se celebrarà del 13 al 27 de maig, arriba amb un programa carregat amb més de 450 actes. La 20a edició d'aquesta joia de la ciutat se centrarà en l'esport i la cultura del Mediterrani Clàssic, fent l'ullet als Jocs Mediterranis. Ara bé, la figura de la dona i el món femení tindran un pes important també dins del festival que pretén que cada any es pugui anar augmentant el paper clau de les dones al llarg de la història.

Magí Seritjol, director del festival, ha detallat que algunes de les novetats que presenta aquesta nova edició serà la recreació d'un carrer romà, una exposició itinerant per la Part Alta i sobretot l'acte inaugural que tindrà lloc a l'Amfiteatre el 13 de maig. Es tractarà d'una representació dels Jocs Nemeus. També, segons ha explicat el director, enguany s'impulsaran els Racons amb Història, que es tracta d'una activitat que permetrà conèixer històries que no són conegudes de diferents espais i recintes relacionats amb el patrimoni de la ciutat. .


El mateix director apunta que en aquesta nova entrega del festival es mostrarà l'esport però vist del vessant de la cultura, amb l'ideal atlètic com a eix vertebrador. Seritjol està convençut que serà un programa engrescador i que la resposta serà positiva.

El Tarraco Viva serà presentat també a Madrid, concretament en el Museu Arqueològic de Madrid els dies 13 i 14 d'abril, amb una presentació i una posterior recreació històrica.

Amb un pressupost de 340.000 euros (280.000 els posa l'Ajuntament i 60.000 la Diputació) s'està consolidant com un festival de referència al Mediterrani i a l'estat espanyol i es fa cada any amb la mirada posada en el seu creixement i prolongació en el temps. Aquest festival implica que més de 1.000 persones treballin directament a fer possible aquest reclam turístic, històric i cultural de la ciutat. A banda, cal afegir que el Tarraco Viva forma part del pla cultural dels Jocs Mediterranis, segons ha explicat la regidora de cultura, Begoña Floria. 

A continuació trobareu el programa complet del festival Tarraco Viva:

 

El programa complet del Festival Tarraco Viva 2018 by naciodigital on Scribd
 

 

Participació