política

La dormida de l'Ajuntament i el 155 posen en perill una ajuda de 33.000 euros per a uns tarragonins

Una comunitat de veïns del carrer Goya veu com les possibilitats de poder constuir un ascensor privat a la via pública es redueixen

per Jonathan Oca, Tarragona , 16 de maig de 2018 a les 13:49 |
Un bloc de pisos ubicat al carrer Goya de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els veïns del carrer Goya que van aconseguir que el consistori acceptés la instal·lació d'un ascensor privat en la via pública veuen ara com estan a punt de perdre 33.000 euros d'una subvenció que havien de servir per tirar endavant aquesta obra.

Tal com va explicar NacióTarragona, el consistori per tal de donar resposta a aquesta petició va fer una modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) el passat mes de desembre, basant-se en la llei 13/2014 d'Accessibilitat.


El regidor d'Urbanisme de Tarragona, Josep M. Milà, va explicar a aquest mitjà que aquesta modificació del pla general "està informada favorablement per la Comissió d'Urbanisme de Tarragona" però encara no està aprovada definitivament perquè hi manca un element clau, la signatura del conseller.

Ara bé, l'Ajuntament es va adormir força en portar a terme aquesta gestió i ara està en perill aquesta ajuda que se'ls havia concedit. La llei es va aprovar, l'any 2014 i els ajuntaments tenien un termini de dos anys per incloure aquesta normativa. El consistori tarragoní no ho va fer i li va vèncer el termini, que es tancava l'1 de novembre del 2016. Un any més tard van aprovar la modificació del POUM.

Fa dos anys que ho van demanar a l'Ajuntament i ara perillen 33.000 euros 

Pere Camarasa, un dels afectats, afirma que l'ascensor és necessari per a la comunitat de veïns, ja que hi ha gent gran, d'altres amb malalties i amb problemes de mobilitat. El mateix tarragoní li recorda a l'Ajuntament que perdran la subvenció si abans del mes de juliol no comencen les obres.


Camarasa considera que aquesta subvenció és "vital" per a poder fer realitat aquesta millora per a tots els veïns i lamenta que l'Ajuntament hagi estat dos anys sense fer res per poder tirar-ho endavant. Ara, els 33.000 euros que han aconseguit i suposen el 50% de l'import total de l'execució de les obres, estan en perill. La subvenció atorgada per la Generalitat tenia una clàusula que deia que en sis mesos haurien d'haver arrencat les obres. "Està a punt de vèncer i encara estem esperant la llicència", denuncia.

Sense la signatura, res de res

Per altra banda, fonts del Departament de Territori han assegurat a NacióTarragona que per tal de fer-se efectiu el tràmit cal la signatura del conseller i com que en aquests moments governa el 155, la responsabilitat recau en el ministre de Foment, Íñigo de la Serna. En aquest sentit, també han afegit que la signatura es podria delegar però hauria de ser el mateix ministre qui ho ordenés i de moment, no ho ha fet.

Ara caldrà veure si amb el nomenament dels nous consellers, i la posterior retirada del 155, aquest procediment tira endavant i aquests veïns de Tarragona no perden aquesta necessària subvenció.

 

Participació