Anella Mediterrània

La gestió de l'Anella: l'INEFC aposta perquè sigui pública però amb part d'explotació privada

Segons els experts, permetre una explotació privada d'usos permetria reduir les despeses que es generen de manteniment i de funcionament dels espais | L'Ajuntament prendrà una decisió en els pròxims dies

per Jonathan Oca, Tarragona | 23 de març de 2018 a les 14:48 |
L'Anella Mediterrània de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) ha presentat l'informe que ha de ser de pauta per la gestió de l'Anella Mediterrània. En el document, fet públic aquest migdia a Tarragona, es pot veure l'aposta clara de l'ens per una gestió pública dels equipaments i de l'activitat esportiva de l'Anella Mediterrània però sense descartar una participació privada en l'explotació d'altres usos.

En l'informe hi ha dues opcions ben diferenciades i una altra que està totalment descartada. Per una banda la que es considera que podria ser la més atractiva. És l'opció de comercialitzar altres usos i que caiguessin a mans privades. Això, segons els experts, permetria reduir considerablement les despeses de funcionament i de manteniment dels espais.


Per l'altra, s'aposta per la gestió directa del Patronat Municipal d'Esport i tancant les portes a qualsevol opció que no siguin actes, esdeveniments o usos esportius.

I per últim, la gestió privada de l'Anella Mediterrània es descarta al 100% en aquest informe.


El govern municipal ja té a les seves mans aquest informe i ara cal moure fitxa per saber com es gestionarà el gran llegat dels Jocs Mediterranis. El regidor comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, destaca que la decisió s'haurà de prendre pròximament i destaca que serà consensuada amb la resta de grups municipals. Segons el socialista, no hi haurà unilateralitat.

 

Participació