turisme

Un laberint vegetal i la visita als cellers, els nous reclams del Parc Samà

El parc ubicat a Cambrils pretén superar la xifra de 55.000 visitants i arribar fins als 70.000

per Redacció, 23 de març de 2018 a les 09:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Parc Samà de Cambrils Foto: Cedida


El Parc Samà de Cambrils vol seguir creixent i sent un reclam turístic de la zona. Per aconseguir-ho prepara noves instal·lacions d'oci dins el recinte del jardí botànic modernista de cara aquesta temporada.


El Parc Samà s'inaugurarà al mes de maig, coincidint amb la festa del modernisme, el Laberint que homenatjarà els Indians. El laberint s'està dissenyant amb un joc de pistes mitjançant el qual el visitant podrà conèixer el llegat cultural, econòmic i social dels indians i el seu reflex en la música, la literatura, el cinema, l'arquitectura o el comerç. Tindrà una extensió d'una hectàrea i serà de blat de moro.

La festa del modernisme


Des del parc es vol celebrar la important herència d'aquells indians que van aixecar els principals edificis modernistes de Catalunya. Un dels millors exemples d'aquest esforç és el treball de Josep Fonseré a Parc Samà. La festa del Modernisme se celebrarà el cap de setmana del 19 i 20 de maig i reflectirà la importància d'aquest moviment, que no solament va ser arquitectònic sinó també artístic i cultural i es va plasmar en una estètica nova basada principalment en la natura.

L'esdeveniment vol unir els tres conceptes lligats a Parc Samà, la natura, el modernisme i dels indians, amb una celebració en què destaquin els vestits blancs, les havaneres, les exposicions, els jocs i les visites teatralitzades.

 

La bodega Izaguirre, un dels nous espais del Parc Samà Foto: Cedida


Per altra banda, el Parc Samà inaugurarà també un nou espai d'oci, com seran els antics cellers, que s'han reconvertit en un espai de degustació. S'ha recuperat i restaurat l'espai original tematitzant-lo per facilitar la seva interpretació i ofereix una visita que convida a conèixer i aprendre el procés d'elaboració del vermut de Cellers Yzaguirre.


Els visitants podran continuar l'experiència i realitzar degustacions no només d'aquesta beguda autòctona sinó també de vi i cervesa, refrescos i tapes a l'espai Cocodril.

Amb aquestes novetats, el Parc Samà espera superar els 55.000 visitants que va tenir l'any passat i arribar fins als 70.000. En aquest sentit, l'objectiu d'aquesta nova temporada també serà deixar enrere la xifra de 5.000 abonaments anuals i aconseguir-ne molts més. De moment, ja en porten 3.000.

 

Participació