cultura

La Mostra de Teatre Jove es consolida com un pol de mobilització cultural

Enguany s'arriba a la 25a edició amb 9 espectacles de col·lectius de joves de la ciutat

per Redacció , 22 de març de 2018 a les 21:51 |
Acte de presentació de la mostra de Teatre Jove aquesta tarda | Aj. de Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Del 14 de maig al 5 de juny arriba la 25a Mostra de Teatre Jove, organitzada per la conselleria de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona i els grups de teatre jove. Enguany destaca la participació de 9 grups de teatre jove. Un d'ells debuta al certamen: el grup Nebulosa teatre. També cal remarcar el grup convidat de l'Aula de Teatre Municipal de Lleida. L'inici de les representacions serà a les 21.00 h. al Teatre Tarragona i tots els espectacles són gratuïts.

Aquest aparador del teatre juvenil presenta al Teatre Tarragona 9 obres interpretades per col·lectius de joves tarragonins amb inquietuds teatrals i culturals. La consellera de Joventut, Ana Santos, ha destacat "la tasca conjunta feta entre els col·lectius de joves creadors de la ciutat i l'Ajuntament de Tarragona, que ha permès que aquesta edició celebrem 25 anys de la Mostra. És inestimable el valor d'apreciar unes representacions teatrals i assignar els suports generats en forma d'acompanyament a la producció i realització d'aquestes obres". I ha afegit: "La Mostra de Teatre Jove permet obrir i consolidar espais de trobada entre les companyies i grups de teatre i persones joves inquietes culturalment que hi participen".


L'aportació des de l'Ajuntament és oferir als grups participants de la Mostra de Teatre Jove canals permanents de suport mitjançant equipaments culturals i juvenils per a la formació, l'experimentació, la reflexió i l'exhibició per motivar i connectar les seves pràctiques artístiques i culturals. "També treballem per tal de preservar i garantir vies de continuïtat en el marc de les programacions estables de la ciutat situant el capital jove a primera línia de reconeixement", ha remarcat la consellera de Joventut.

Aquests 25 anys de TEATRE JOVE han estat possibles gràcies a la tasca i vocació de molts i moltes professionals i figures implicades referents a la ciutat en el camp cultural, a les quals han format part del Consell Assessor de la Mostra i han prestat el seu temps i expertesa en l'acompanyament formatiu i d'assessorament als i les joves membres de les companyies i grups de teatre. La 25a edició compta amb personalitats com Oriol Grau, Teresa Valls, Pere Navarro, Cristina Cabé, Raquel Castaño i Enric García.


Aquest aniversari també es fa extensible a totes aquestes persones que han viscut d'una manera o altra aquests anys d'energia creativa, teatral i jove, a la nostra ciutat.

En aquesta edició, hi haurà 5 obres que són de creació o contenen adaptacions pròpies (mostra de la inquietud creativa més enllà dels treballs teatrals) i 4 obres d'autors diversos. Una de les dades més destacades és l'aposta creativa de les companyies i dels grups de teatre jove (el 50% del programa són obres de creació pròpia).


Pel que fa a l'origen i forma de les companyies, n'hi ha 6 grups de teatre amateur i 3 de centres educatius. Així mateix, la Mostra de Teatre Jove implica a 320 persones que treballen i aporten diversos papers i funcions a la mostra. És a dir, 200 actors i actrius, més 15 directors/es i més 105 persones col·laboradores.

 

Participació