1 de 10
política

El PDECat demana al govern pel pla contra els abocadors il·legals aprovat fa dos anys

Dídac Nadal recrimina que el nombre de zones verdes i solars abandonats plens de porqueria és igual o més elevat que abans que s'aprovés la moció

En el polígon de les Gavarres es poden trobar ojectes com aquest | Av. La Floresta
per Redacció, 19 de març de 2018 a les 12:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El portaveu del Grup Municipal del PDECat, Dídac Nadal, pregunta a l'equip de govern (PSC-PP) on és el pla de prevenció i actuació contra els abocadors il·legals i recorda que l'abril vinent "farà dos anys de l'aprovació per unanimitat de la moció impulsada pel grup de tuitaires #TgnTT per posar fi als abocadors incontrolats".

Nadal ha afegit que el govern municipal es va comprometre a complir els acords en un termini d'entre un i tres mesos. "Actualment el nombre de zones verdes i solars abandonats plens de porqueria és igual o més elevat que fa dos anys", ha lamentat.


"Sense un pla de prevenció i actuació, els abocadors il·legals continuaran proliferant, tal com està passant al polígon del costat del barri de la Floresta, en nombroses zones verdes i en noves ubicacions com és el solar que ha d'acollir l'escola Arrabassada, on ja s'han començat a veure muntanyes de runa", ha manifestat el portaveu del PDECat.

Nadal també ha apuntat que a la ciutat, fins i tot al mateix centre, hi ha abocadors il·legals que ja fa molts anys d'existència. "Un terreny al carrer Fortuny fa anys que és un niu de porqueria i una de les voltes del Circ Romà continua formant part d'un abocador en un solar abandonat al carrer Trinquet Vell", ha exemplificat.


"És lamentable que l'equip de govern es desentengui d'aquesta problemàtica, la neteja i salubritat pública és competència directa i obligatòria de l'Ajuntament de Tarragona", ha manifestat Nadal.

En la moció aprovada per unanimitat l'abril del 2016 també que en el termini màxim de tres mesos s'elaborés i presentés un protocol de funcionament de la deixalleria municipal per tal que aquesta sigui més operativa i doni resposta a les incidències actuals. "Encara no existeix aquest protocol de funcionament i sovint encara s'impedeix als usuaris dipositar la runa generada per una obra tot i tenir llicència", ha lamentat Nadal.


Per tot plegat, Nadal exigeix a l'equip de govern que compleixi els acords de la moció aprovada per unanimitat, un text que també acordava la realització d'un inventari en contínua actualització dels abocadors il·legals existents.
Participació