política

L'aplicació del 155 impedeix que s'instal·li un ascensor en un bloc de pisos de Tarragona

L'Ajuntament va modificar el POUM per poder facilitar aquesta demanda dels veïns però ara l

per Jonathan Oca, Tarragona , 16 de març de 2018 a les 16:31 |
Un bloc de pisos ubicat al carrer Goya de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La comunitat de veïns d'un bloc del carrer Goya de Tarragona ha vist com la seva demanda cada vegada es retarda més. L'any passat van demanar a l'Ajuntament la possibilitat de poder instal·lar un ascensor a l'exterior de l'edifici d'habitatges per tal de facilitar l'accés als seus veïns.

El consistori per tal de donar resposta a aquesta petició va fer una modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) el passat mes de desembre, basant-se en un reglament de la Generalitat del 2014, que preveu la possibilitat que es pugui ocupar les superfícies d'espais lliures o de domini públic que siguin indispensables per a la instal·lació d'ascensors. Segons el regidor d'Urbanisme de Tarragona, Josep M. Milà, aquesta modificació del pla general "està informada favorablement per la Comissió d'Urbanisme de Tarragona" però encara no està aprovada definitivament perquè hi manca un element clau.


Milà ha explicat a aquest mitjà que en el cas de ciutats de més de 50.000 habitants, l'informe s'eleva al conseller de Territori de la Generalitat perquè signi la seva aprovació final. Amb la decisió presa pel govern encapçalat per Mariano Rajoy, el responsable de fer efectiva aquesta aprovació recau en el ministre de Foment, Íñigo de la Serna. De moment, aquest document ha quedat en un calaix a l'espera que es formi el nou Govern.

 

Participació