política

Tarragona reclamarà ocupar catorze freqüències amb trens directes a Barcelona

El text, presentat per ERC, ha rebut el suport de la CUP, ICV, PDECat i PP i en contra del PSC

per Jonathan Oca, Tarragona , 16 de març de 2018 a les 12:22 |
Un tren arribant a l'estació de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tarragona demanarà a la Generalitat que les 14 freqüències de trens que quedaran alliberades un cop entri el funcionament el corredor mediterrani puguin ser ocupades amb trens directes entre Tarragona i Barcelona. El text, presentat per ERC, ha rebut el suport de la CUP, ICV, PDECat i PP. La regidora no adscrita s'ha abstingut i només el PSC s'hi ha oposat.

Josep M. Milà, regidor d'urbanisme, ha destacat com ja va fer la portaveu del govern municipal Begoña Floria, que el vot negatiu es basa en el fet que "no renunciem" a què els trens de llarga distància passin per l'estació urbana de Tarragona i per això, ha dit que no és el moment de parlar d'aquestes freqüències sinó de tirar endavant els projectes pel territori que hi ha damunt la taula.


El mateix conseller va apuntar, en una roda de premsa en la qual es demanava que ERC retirés la moció, que s'ha engegat una taula territorial per poder trobar un consens i defensar un servei ferroviari únic. Aquesta taula està formada per Tarragona, Reus, Diputació de Tarragona i altres municipis del Camp de Tarragona i és on es tracten tots els projectes. Milà va dir que calia arribar a un acord entre totes les parts amb la màxima celeritat i que possiblement arribarà en les pròximes setmanes.

L'entrada en funcionament del corredor mediterrani provocarà que molts trens de llarga distància deixin de passar per l'estació de Tarragona i que els combois es desviaran cap al Camp de Tarragona. Aquesta acció provocarà que quedin lliures els solcs que ara l'Ajuntament reclamarà per la ciutat.

ERC demana a Ballesteros que es posicioni

Pau Ricomà, portaveu d'ERC, ha reptat a l'alcalde que es posicionés sobre el servei ferroviari a la ciutat i per quin motiu ha votat en contra de la moció.


Ballesteros ha dit que es podien haver estalviat la moció i que la seva posició és molt clara. "la ciutat no pot perdre cap servei, cap tren i cap prestació". El mateix alcalde ha dit que amb la moció, s'està enviant un missatge als operadors ferroviaris dient que la ciutat renuncia als trens de la llarga distància i això és "poc ambiciós per part seva" i ha afegit que això és "creure poc amb les nostres possibilitats".

El socialista també ha volgut deixar clar que sempre ha defensat que la ciutat no perdi cap tren i inclús ha recordat que va ser l'únic que va dir que la ubicació de l'estació del Camp de Tarragona va ser un error i que s'hi havia de revertir.

 

Participació