medi ambient i fauna

La URV ja llueix el seu Jardí de les Papallones al Campus Sescelades

Les floracions de les plantes que conformen aquest espai atrauen diferents tipus de pol·linitzadors

per Redacció , 14 de març de 2018 a les 14:47 |
El Campus Sescelades ja llueix el seu Jardí de les Papallones | URV / Repsol
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La URV ja compta amb el seu Jardí de les Papallones. Aquest dimecres s'ha inaugurat aquest espai que compta amb més de 200 metres quadrats i està ubicat entre la passarel·la d’entrada al CRAI i l’edifici E1 d’aules del campus Sescelades.

Amb aquesta acció es podrà recuperar part de l’espai natural original que ocupa el campus, el qual està situat sobre antics conreus abandonats. Al jardí, s’hi han cultivat plantes amb unes necessitats hídriques baixes, que donaran refugi a més de vint espècies de papallones i molts altres pol·linitzadors. El jardí allotjarà també altres insectes i aus que actualment, es troben desplaçats del campus. 


Aquesta iniciativa té com a objectiu principal afavorir la biodiversitat local i permetre a aquests insectes alimentar-se i reproduir-se. Un bon indicador de qualitat ambiental, ho són les papallones, ja que són molt sensibles a la degradació dels hàbitats. Per tant, es tracta de millorar la fauna i flora del nostre entorn més immediat, per aconseguir un nivell ambiental òptim.

A l'acte d'inauguració hi han assistit el rector de la URV, Josep Anton Ferré, i el responsable de Comunicació i Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran. Amb motiu del 25è aniversari de la URV, Repsol ha col·laborat en la construcció d’aquest jardí.

Les papallones que es poden veure a la URV by naciodigital on Scribd

 

Participació