jocs mediterranis

Joves de la Mediterrània aproparan la cultura dels seus països a escoles i instituts de Tarragona

L’activitat arriba de la mà de l’IMET i el Secretariat General de la Unió per la Mediterrània

per Redacció , 14 de març de 2018 a les 11:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La mascota dels Jocs Mediterranis, en una imatge d'arxiu Foto: Tarragona 2018


Joves provinents d'escoles de diferents països de la conca mediterrània implicats en la iniciativa DiaMéd (Diàlegs per la Mediterrània), promoguda pel Secretariat General de la Unió per la Mediterrània, visitaran aquesta primavera diversos centres educatius de Tarragona amb l'objectiu d'apropar la seva cultura als escolars tarragonins. Aquesta acció s'emmarca en el Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.


En concret, una quinzena de joves d'entre 15 i 18 anys, procedents de França, Marroc, Turquia, Palestina i Israel, entre d'altres, duran a terme presentacions a escoles i instituts de la ciutat de Tarragona i els municipis seus dels Jocs sobre la història, la cultura i les tradicions, així com sobre esportistes de renom dels seus països.

​Les xerrades, que es faran en anglès, francès i castellà, s'adrecen a alumnes de primària i secundària d'entre 8 i 16 anys. En els pròxims dies es concretaran les dates i els centres participants depenent de la disponibilitat de la comunitat educativa. Està previst que alguns dels joves participants siguin acollits per les famílies dels estudiants de Tarragona durant un dia.

L'activitat, que a Tarragona s'emmarca en el Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis, va néixer l'any passat a Barcelona i aquesta serà la primera vegada que arriba a les comarques tarragonines.

Des de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET) i el Secretariat General de la Unió per la Mediterrània es considera que aquesta activitat constituirà una gran oportunitat per promoure el diàleg intercultural, la coneixença mútua i la creació de sinergies entre els joves d'ambdues riberes de la Mediterrània.

 

Participació