pATRIMONI

Les noves grades del circ romà de Tarragona ja són a la plaça dels Sedassos

Les obres s'allargaran almenys sis mesos

per Redacció , 13 de març de 2018 a les 16:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Transformació de les grades del circ romà de Tarragona, a la plaça dels Sedassos Foto: Jonathan Oca


La plaça dels Sedassos a poc a poc va veient la transformació-adequació de les grades del circ romà. L'objectiu de l'Ajuntament de Tarragona és integrar el monument a la ciutat, declarat Patrimoni Mundial, i aprofitar-lo per a ser un espai més on poder gaudir de llegat romà. 


Les grades, formades per unes estructures d'acer i recobertes de fusta, ja estan a la plaça i gairebé a punt per ser instal·lades. Aquestes grades permetran que la gent pugui asseure's per gaudir d'espectacles de petit format a la plaça. Està previst que també s'incorpori una plataforma mecànica per a usuaris amb mobilitat reduïda per tal de connectar, des de la plaça, els dos nivells interns de grades i es modificarà el tancament actual de la plaça dels Sedassos i la seva connexió amb el carrer Ferrers per tal que quedin integrats.
 

Transformació de les grades del circ romà de Tarragona, a la plaça dels Sedassos Foto: Jonathan Oca

La intervenció s'allargarà uns sis mesos, amb un pressupost de 242.000 euros -finançat en un 75% per l'1,5% Cultural. Les noves grades ocuparan 190 metres quadrats en una superfície total que abasta uns 450 metres quadrats.

El projecte també contempla, en una nova fase, museïtzar-ne una part fent un tram del circuit visitable del conjunt del circ romà. Com a element també museístic, s'instal·larà una estructura d'acer folrada amb llistons de fusta, que pretenen fer de les grades un llençol, un perfil com a una única peça per entendre com era aquell espai en època romana. 
 

Transformació de les grades del circ romà de Tarragona, a la plaça dels Sedassos Foto: Jonathan Oca

 

Un gat en un dels pilars que haurà de suportar les grades del circ romà a la plaça dels Sedassos Foto: Jonathan Oca

 

Participació