solidaritat

Recapten més de 40.000 euros per a les persones que pateixen pobresa farmacèutica

458 farmàcies de Catalunya han participat la campanya Medicaments Solidaris

per Redacció , 11 de març de 2018 a les 09:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La campanya Medicament Solidaris ha recaptat 40.000 euros  Foto: Adrià Costa


El Banc Farmacèutic ha recaptat més de 40.000 euros en 458 farmàcies de Catalunya en la campanya Medicaments Solidaris, que col·lecta fons per a les persones que pateixen pobresa farmacèutica.  L'entitat destaca que les seves expectatives s'han vist superades, ja que s'havien fixat uns 30.000 euros en aquesta edició de la campanya i el que han aconseguit és un 33%. 


El president de Banc Farmacèutic, Alex Brenchat, ha reivindicat que aquesta iniciativa "promou un gest de gratuïtat, en el qual les persones participen de forma solidària", tant els voluntaris, com els farmacèutics i els ciutadans.

La campanya

El Banc Farmacèutic ha impulsat  la campanya Medicaments Solidaris, ha aconseguit per a les persones "amb malalties cròniques i que han de triar entre medicar-se o menjar", segons el director general de l'ONG, Jordi Bosch. La iniciativa enguany ha estat diferent. En lloc d'aportar medicaments, es podia col·laborar comprant cupons de 2,5 euros en botigues de Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, Madrid i Màlaga -abans s'havia fet a Saragossa.

La recaptació aconseguida es destina al Fons Social del Medicament, amb el qual l'entitat cobreix la despesa de les persones en risc d'exclusió social que es veuen afectades pel copagament farmacèutic des de 2012, pel qual han d'assumir el 40% del cost d'alguns medicaments.

 

Participació