salut

Impulsaran una declaració per millorar l'atenció de les persones al final de la vida

Ho han acordat en el marc del X Congrés de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives, a Tarragona

per Redacció , 11 de març de 2018 a les 08:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Una de les conferències del X Congrés de Cures Pal·liatives celebrat a Tarragona Foto: Cedida


Els professionals de la salut consensuaran una declaració conjunta per millorar l'atenció de les persones al final de la vida. És un acord sorgit del X Congrés de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives, a Tarragona, on han participat 300 professionals. El document que volen impulsar metges, infermers, treballadors socials i fisioterapeutes, "declaració de Tarragona sobre l'atenció psicosocial", vol potenciar l'atenció entre totes les disciplines implicades en les cures pal·liatives.


El congrés, celebrat entre divendres i dissabte al Palau de Congressos, ha permès abordar les noves eines, estratègies i tecnologies que s'apliquen per tractar les persones que estan en el tram final de la seva vida a Espanya, l'estat d'Europa amb més esperança de vida.

La presidenta del comitè organitzador del Congrés, Antònia Francesch, ha apuntat que l'informe conjunt que volen redactar per millorar l'atenció psicosocial es presentarà a l'administració. Amb aquest document, es vol potenciar que l'atenció sigui interdisciplinari en lloc de multidisciplinari.

 

 

Participació