política

El PSC demana a ERC que retiri la «inoportuna» moció sobre els trens

Els socialistes destaquen que no resolt el principal problema i que aprovant-la ja es dona per perdut que els de llarg recorregut passin per la ciutat

per Jonathan Oca, Tarragona , 9 de març de 2018 a les 11:35 |
Begoña Floria, portaveu del PSC i del govern municipal | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal del PSC demana a ERC que retiri la inoportuna moció sobre els trens que van presentar el passat dimarts. Els socialistes destaquen que no resolt el principal problema i que aprovant-la ja es dona per perdut que els combois de llarg recorregut passin per la ciutat.

La portaveu del PSC i també del govern municipal, Begoña Floria, ha apuntat aquest divendres que tot i que no dubta de la bona intenció de la moció, no poden donar-li suport perquè és com si "es llancés la tovallola". En aquest sentit, ha afirmat que l'equip de govern, format per PSC i PP no tiraran endavant cap text que vagi en aquesta direcció.


Per altra banda, la mateixa consellera ha afegit que no que s'ha engegat una taula territorial per poder trobar un consens i defensar un servei ferroviari únic. Aquesta taula està formada per Tarragona, Reus, Diputació de Tarragona i altres municipis del Camp de Tarragona.

El regidor d'urbanisme, Josep M. Milà, ha posat damunt els projectes que hi ha damunt la taula i ha destacat que cal arribar a un acord amb la màxima celeritat i que possiblement arribarà en les pròximes setmanes. El conseller ha sentenciat que Tarragona, la ciutat urbana, no pot renunciar al fet que hi passin els trens de llarga distància.
 

Un tren arribant a l'estació de Tarragona Foto: Jonathan Oca


La moció d'ERC


Els republicans destaquen que l'entrada en funcionament del corredor mediterrani provocarà que molts trens de llarga distància deixin de passar per l'estació urbana de Tarragona i això cal aprofitar-ho per augmentar els trens de connexió directa amb Barcelona.

El portaveu dels republicans, Pau Ricomà, va explicar el dia 6 de febrer que hi haurà 14 freqüències de trens que quedaran alliberades i "s'ha de bellugar amb diligència" per poder ocupar-les amb trens entre les dues capitals. Per això, considera que el consistori ha de ser hàbil i demanar a la Generalitat que aquests trams lliures siguin per la ciutat i el territori, abans que un altre ho demani. Ricomà afirmava que és un tema de ciutat però també de territori i afirma que és important mantenir aquestes freqüències per estar connectats amb Barcelona. Segons el portaveu republicà, "és més fàcil" que la Generalitat aposti per seguir mantenint aquests trams a Tarragona i que puguin continuar cap a Reus i PortAventura perquè el "gran coll d'ampolla està a l'entrada de Barcelona".

 

Participació