jocs mediterranis

​El CAR de Salou, centre de salut de referència dels Jocs Mediterranis

Responsables del centre han explicat a l’alcalde i a la regidora de Salut el desplegament que es durà a terme i l’ampliació de serveis per poder atendre la demanda

per Redacció , 5 de març de 2018 a les 15:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Responsables del CAR reunits amb Granados i Fourrier a l'Ajuntament de Salou Foto: Aj. de Salou


El Centre d'Alta Resolució (CAR) de Salou es converteix en el centre de salut de referència dels Jocs Mediterranis. Aquest dilluns, representants de l'equipament mèdic han explicat a l'alcalde de Salou, Pere Granados, i a la regidora de Salut, Martina Fourrier, l'acord al qual han arribat amb el CatSalut per a l'assistència dels esportistes i dels visitants que s'instal·laran al Camp de Tarragona a la zona amb motiu de l'esdeveniment esportiu.


Segons l'acord marc, el CAR de Salou es convertirà en el centre de referència en aquesta matèria les 24 hores al dia i serà l'organisme encarregat d'organitzar i atendre la coordinació clínica de la vila olímpica, i també seguir atenent a la població resident actual.

Es preveu que més de 7.500 esportistes, a més d'acompanyants i equips de suport passin 15 dies a la zona a partir del 15 de juny; fet que obligarà a gestionar els increments poblacionals amb més recursos personals i nous serveis, que, un cop finalitzada la competició mantindran un caràcter estable en benefici de la ciutadania. En aquest sentit, segons fonts del CAR s'incorporarà un ecògraf que revertirà posteriorment al centre així com unes millores en l'edifici per l'ampliació de la zona de rehabilitació.

A més, els professionals sanitaris rebran una formació addicional a través d'un pla de formació en emergències, seguretat i lesions esportives.

L'alcalde, Pere Granados, ha volgut felicitar els responsables d'aquest acord perquè "com a destinació turística esportiva que som ens avalarà –a més- comptar al nostre municipi amb un centre de salut que ha estat referència en l'atenció a pacients esportistes en l'esdeveniment més important del territori" i afegia que "per nosaltres és una satisfacció ser referent en matèria de salut i veure com els nostres especialistes estan preparats per assumir l'atenció en esdeveniments de gran magnitud".

 

Participació