Un empresari denuncia a la regidora de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floría

Jordi Ros, propietari del 24 de dia, acusa a la responsable de Domini Públic del consistori de prevaricació i tràfic d'influències en l'adjudicació de terrasses

per Oriol Montesó / Tarragona Diari , 21 de març de 2013 a les 12:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La terrassa ubicada entre la baixada de la Misericòrdia i el carrer Major. Foto: Tomàs Varga.

Un empresari denuncia a la regidora de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floría, i al responsable del departament de Mobilitat i Domini Públic per presumpte delicte de prevaricació i tràfic d'influències. Jordi Ros, propietari del local 24 de dia —ubicat a la Baixada de la Misericòrdia— ja va fer públic, fa unes setmanes, el seu malestar per com el consistori tarragoní estava adjudicant les terrasses. Aquest dimarts, ha elevat les seves queixes fins el Jutjat d'Instrucció número 5 de Tarragona, al·legant que tot i haver sol·licitat permís per situar «una terrassa dins del termini corresponent i al lloc que em pertoca, la regidora de Mobilitat ha donat el permís d'ús d'aquest espai públic a una altra empresa privada». Ros titlla de «tracte de favor» les accions dels responsables de Domini Públic i recorda que ell està «demanant menys terrassa de la que per normativa li pertoca».
 
Part de la terrassa que Jordi Ros demana pel seu local. Foto: TarragonaDiari.

 
El lloc de la discòrdia és l'espai exterior que actualment ocupa la Pizzeria Pulvinar a la Baixada de la Misericòrdia. L'amo del 24 de dia acusa al consistori de «ser permissiu durant més de deu anys amb els propietaris d'aquesta empresa (el restaurant Pulvinar) que tenia terrassa quan una norma prohibia la seva instal·lació arreu de la Part Alta». Jordi Ros afirma que «a més a més, la pizzeria Pulvinar no respecta els límits de terrassa establerts, posant taules en llocs on no està permès en èpoques d'alta afluència de comensals».
 
Terrassa que actualment ha d'ocupar la Pizzeria Pulvinar. En vermell el que, segons Jordi Ros, ocupa durant els mesos d'estiu. Foto: TarragonaDiari.
 
Ros considera que l'Ajuntament de Tarragona té «algun tracte de favor —no descarta que vingui heretat de l'anterior govern municipal— amb els propietaris de la pizzeria», amos també del restaurant la Cucafera, que van rebre la concessió de l'espai de les Granotes fa un parell d'anys. Per aquest motiu, i amb la normativa sobre la instal·lació de terrasses a la mà, el propietari del 24 de dia ha decidit denunciar a la regidora i al funcionari responsables de l'àrea.
 
Per la seva banda, Begoña Floría espera que la denúncia «no s'admeti a tràmit i sigui arxivada pel jutge» i ha explicat a Tarragona Diari que denunciarà a Jordi Ros per injúries i coaccions. La regidora acusa a Ros de dir-li que «si no li donava la terrassa interposaria una denúncia», i recorda que «la normativa que regeix la instal·lació de terrasses és discrecional i no està reglada com en el cas de les ordenances». Amb tot, explica que un dels criteris principals és que "per redistribuir una espai ja ocupat el local que demani la terrassa ha tenir un accés que doni al lloc sol·licitat". Consultades les «Condicions que han de regir les autoritzacions de l'ocupació de la via pública amb terrasses i similars dels establiments de restauració de Tarragona», per Tarragona Diari, no hem localitzat cap punt on s'especifiqui el criteri esmentat per la regidora.
 
Jordi Ros respon a la regidora que «les autoritzacions van caducar el 31 de desembre i després es van prorrogar fins el 31 de març», i que per tant «tot i que aquest criteri que esmenta la regidora existís, no tindria vigència perquè al extingir-se totes les autoritzacions no es produeix la reubicació de cap terrassa si no que s'han de tornar a ubicar totes». Ros espera que la regidora «el denunciï per poder explicar davant del jutge la situació» i admet que «sense els ingressos de la terrassa haurà de tancar el local aquest any».

 

Participació