1
societat

Carrers en obres i nits fredes sense llum, la situació que pateixen els veïns de la Part Alta

Endesa reconeix que té les incidències localitzades i que té un pla per millorar el servei | Les avaries afecten almenys 323 clients del casc antic de la ciutat

per Jonathan Oca , Tarragona , 27 de febrer de 2018 a les 08:01 |
Les obres per soterrar diferents serveis a la Part Alta van començar al novembre | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els veïns de la Part Alta conviuen des del passat mes de novembre amb unes obres que semblen interminables. A la pols, als taulons a terra i s'hi ha de sumar que fa dies que pateixen avaries en el servei elèctric. Carmen S., veïna del carrer de la Nau apunta ques sobretot a les nits hi ha talls de llum o que baixa molt la tensió i no permet ni carregar el telèfon mòbil i molt menys posar una estufa. "Una espelma fa més llum que la que tenim quan tenim aquesta incidència", lamenta.

La veïna també destaca que han estat més de sis setmanes amb un tauló per poder accedir al seu portal. Afirma que la situació s'està convertint en insuportable i espera que les obres finalitzin ja i que es repari el sistema elèctric perquè no hagin de patir en les nits fredes, com ho han estat fent fins ara.


Aquestes incidències s'han produït -i s'estan produint encara- amb més freqüència durant la primera quinzena de febrer, amb talls de llum i baixada de potència sobretot entre les 21 h i l'1 de la nit, tot i que també ha passat algun dia a les 18 h. 

Un altre veí de la zona ha explicat a NacióTarragona que la setmana passada, concretament dimarts al carrer Cuireteries, un cable elèctric es va cremar i va quedar penjant, deixant anar espurnes. Ell mateix va alertar a la Guàrdia Urbana, que hi ha va desplaçar una patrulla per assegurar la zona.


Pel que fa a les obres, segons el consistori, es podrien acabar en poc més d'una setmana. Aquesta intervenció per al soterrament de diversos serveis, promoguda per l'Ajuntament, té un pressupost d'uns 75.000 euros.
 

Les obres per soterrar diferents serveis a la Part Alta van començar al novembre Foto: Jonathan Oca


Endesa coneix les incidències i ja té un per solucionar-les

Endesa ha afirmat a NacióTarragona que les incidències estan localitzades i que la solució està en procés. La situació actual afecta almenys 323 clients, tots de la Part Alta. La companyia ha assegurat que hi ha previstes dues actuacions aquest 2018 per millorar el subministrament als clients del nucli antic de la ciutat.

Per una banda, la que es portarà a terme de forma immediata és la revisió "client per client, veí per veí" de la potència que consumeix i així poder adaptar el corrent que necessita a la que li pot arribar. Es tracta d'un tema de "regulació de potència", asseguren des d'Endesa.

​L'empresa destaca que si tens contractada una potència però realment en consumeixes un altre, el que passa és que línia queda coixa i quan hi ha, per exemple, puntes de fred, doncs la línia es desconnecta per sobrecàrrega. Aquesta revisió també servirà per detectar si una línia va sobrecarregada i permetrà, de forma provisional, poder connectar el client a una altra per "esponjar les línies" i oferir un millor servei.

Per l'altra, aquest a mig termini, hi ha un el pla de remodelació de la xarxa elèctrica de baixa tensió. Això vol dir que hi ha un pla específic, amb una partida ja reservada, per a millorar les infraestructures per poder oferir el servei necessari. Segons la companyia, quan es fa la instal·lació en un sector, es fa sempre en funció de les potències demanades dels clients i aquí, a la Part Alta, ara mateix hi ha un consum més elevat del que la xarxa ofereix, ja que les instal·lacions són antigues i cal actualitzar-les. ​La mateixa elèctrica ha dit que en moltes llars encara deuen anar a 220 volt, molt per sota dels 380  que arriben actualment a les cases.

 

Participació