Reus destina més de 42.000 euros per evitar que els coloms beguin de les fonts ornamentals

Es vol evitar la presència d'aus i millorar-ne la salubritat

per Redacció , 21 de febrer de 2018 a les 14:58 |
Operaris de la brigada municipal de Reus treballant en les fonts ornamentals | Aj. de Reus
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidoria de Via Pública, a través de la Brigada Municipal, ha iniciat els treballs d'arranjament i millora de diverses fonts ornamentals de la ciutat per evitar la presència d'aus i millorar-ne la salubritat.

L'actuació s'emmarca en la campanya permanent de control de la població de coloms a la ciutat que porta a terme la regidoria de Medi Ambient i Ocupació, i consisteix en posar impediments a les fonts ornamentals per tal que els ocells no hi puguin beure, amb el doble objectiu de millorar les condicions higièniques dels sortidors i de minimitzar la presència d'aus a la ciutat.


L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, afirma que "des del govern de Reus som conscients de les molèsties que els coloms generen a la ciutadania. Per resoldre la problemàtica hi actuem des d'una perspectiva transversal, destinant recursos de diferents regidories: Via Pública, Medi Ambient, Arquitectura".

Els treballs d'arranjament de les fonts s'aniran executant de manera gradual i consisteixen en petites millores adaptades a les característiques de cada font, com el rebaixat o l'alçat dels vasos d'aigua o la instal·lació de materials metàl·lics lliscants per impedir l'accés dels animals a l'aigua.

Les obres tenen un pressupost de 42.634,42 euros (IVA inclòs) i es faran als sortidors ornamentals situats a la plaça del Víctor, plaça de les Basses, avinguda Maria Fortuny, plaça de les Oques, plaça de les Aigües, plaça de la Fumera, plaça de Josep Anselm Clavé i avinguda de Sant Jordi.

Els treballs sumen a les diferents actuacions que l'Ajuntament porta a terme per controlar la població d'aus com són, la captura mitjançant gàbies i xarxades, sistemes sonors per espantar les aus, vols amb falconeria i instal·lació de xarxes a les fonts, entre altres. 

 

Participació