política

El govern espanyol tanca les portes a mantenir les vies entre Salou i Vandellòs: «El desmantellament es farà segur»

Enric Millo ha assegurat que es portarà a terme aquest extrem, sense cap dubte, perquè així ho reflecteix l'informe d'impacte ambiental del Corredor Mediterrani | El delegat del govern espanyol tanca la porta a mantenir les vies i destaca que el projecte d''un tramvia que uneixi alguns municipis depèn dels ajuntaments i de la Generalitat

per Jonathan Oca, Tarragona , 14 de febrer de 2018 a les 22:01 |
La via que passa per Miami Platja, a Mont-roig del Camp | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El desmantellament del tram de via entre Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Salou es farà "segur". Així ho ha expressat Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya, després de mantenir una reunió amb els alcaldes de Cambrils, Salou, Vinyols i els Arcs, Mont-roig del Camo i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. El motiu del desmantellament és ben clar, així ho diu "l'informe d'impacte ambiental" del Corredor Mediterrani i "és un extrem que es complirà, no hi ha cap dubte".

Millo ha destacat "el consens" i la unitat que tenen tots els batlles a l'hora de demanar que la via desaparegui dels seus municipis un cop el Corredor Mediterrani estigui en marxa. Com a mostra de suport, el delegat del govern ha explicat que volen acompanyar-los "en la defensa dels interessos del territori" i per aquest motiu, disposaran d'un mecanisme permanent de seguiment de les actuacions, "amb total transparència" i que servirà també per "fiscalitzar que els compromisos del govern es van complint".


El delegat ha remarcat la importància turística de la zona i alhora, també "la importància de desenvolupament en el futur" i per aquest motiu, ha afirmat que traslladarà al Foment les demanades dels batlles.

Dos projectes diferents, un de la Generalitat i l'altre del govern espanyol 

Per altra banda, pel que fa a la possibilitat de la creació, en un futur, d'un tramvia o d'un mitjà de transport que uneixi els municipis que patiran amb satisfacció el desmantellament de la via, Millo ha destacat que és un projecte que "camina independentment i ja és competència de la Generalitat". El tema del corredor mediterrani i el tramvia "no tenen res a veure". D'aquesta manera, el popular tanca la possibilitat que demanaven la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat (pdf.camp) i l'associació per la Promoció del Transport Públic (PTP) que han estat molt crítiques amb l'afirmació del desmantellament perquè afirmen que els ciutadans quedaran com incomunicats i que s'hauran de desplaçar fora del municipi per poder agafar un tren. Les dues plataformes apostaven per mantenir aquestes vies per a possibilitar el trànsit de trens-tramvia. Això, segons Millo, ja és cosa dels Ajuntaments implicats i de la Generalitat, el govern espanyol el que farà és treure les vies.

La reunió amb el delegat del govern arriba després que l'1 de febrer, els alcaldes Cambrils, Salou, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Mont-roig del Camp celebressin la primera reunió de treball per abordar el tema del desmantellament.

 

Participació