carnaval 2018

Saps qui ha guanyat el Carnaval de Tarragona?

Aquest dimarts s'ha fet públic el veredicte del jurat

per Redacció , 13 de febrer de 2018 a les 23:04 |
L'Escola de Ball Nou Ritme, primer premi del Carnaval 2018 | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimarts s'ha fet públic el veredicte del jurat del Carnaval de Tarragona 2018, que ha hagut d'escollir la millor comparsa de les moltes que van desfilar pels carrers de la ciutat. Després de deliberar, ha decidit que l'Escola de Ball Nou Ritme, amb la temàtica "Skadi, la deessa de l'hivern", ha estat la guanyadora d'enguany. Per aquest motiu, se li atorga el Trofeu "Ninot del Carnaval", 800 € i l'organització del sèquit del Carnestoltes XXXVIII durant el Carnaval del 2019, en la qual haurà de lluir una disfressa de nova creació, i serà l'encarregada de dur el Penó de Carnaval en el conjunt de la festa i el Cremaller Reial durant els actes de l'Enterrament i Crema de Dimarts.

La segona posició és per Cromatic Fusion, amb "El guardià del zodíac i la seva deessa". Se li atorga el Trofeu "Ninot de Carnaval", 500 € i l'organització del sèquit de la Concubina XXV durant el Carnaval del 2019, lluint una disfressa de nova creació, i serà l'encarregada de dur el Penó de la Reina del Carnaval en el conjunt de la festa i el Cremaller Reial durant els actes de l'Enterrament i Crema de Dimarts.


El jurat del Carnaval, que ha estat constituït per Àlvar Calvet, artista; Lola Figuerola, dissenyadora estilista; Laura Casas, periodista; Helle Kettner, periodista; Amaia Dorronsoro, coreògrafa i ballarina i Albert Saludes, fotògraf, també ha decidit que la resta de guardons es reparteixin de la següent manera:

- Premi Honorífic "Participació 2018", a la comparsa que, a proposta de la Comissió del Carnaval, ha assistit a més actes i amb més persones: Comparsa Cayo Largo.

- Premi Honorífic "Anècdota 2018" a la situació circumstancial que, a criteri de la comissió artística del Carnaval, hagi estat més simpàtica durant la celebració dels actes del Carnaval 2018: "Comparsa aquí hi ha marro", per buscar la participació del públic amb els seus conjurs

- Premi Honorífic "Comparsa Satírica 2018", a la que, a proposta de la Comissió artística del Carnaval, tingui la temàtica més satírica: "Comparsa Murga Matutina", pel fet, sobretot, de fer aparèixer el trenet al mig de la Rua.


I per últim 15 Premis "ex aequo" a la Qualitat: a les quinze comparses que obtinguin millor puntuació en la Rua del Dissabte i que intervindran en la Rua de Lluïment del Diumenge de l'any 2018. Per ordre alfabètic han estat:

- AAVV L'Albada
- Amics de la Part Alta
- Aquí hi ha Marro
- Cayo Largo
- Disc 45
- Estudi de dansa Montserrat
- Cromatic Fusion
- Escola de dansa i grup Aerodance
- Escola de Ball Nou Ritme
- La Ballaruga
- La Unió
- Platinum
- Residencial Palau – Torres Jordi
- Som i Serem
- Tarraco de Luxe

L'Escola de Ball Nou Ritme, primer premi del Carnaval 2018 Foto: Jonathan Oca

 

Participació