dia mundial del càncer

El càncer de pulmó es multiplicarà per dos la propera dècada

Les previsions apunten que creixeran els diagnòstics de forma rellevant de la malaltia en general

per Redacció , 4 de febrer de 2018 a les 16:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Una investigadora treballant en el laboratori. Foto: Catpress


Aquest diumenge és el Dia Mundial del Càncer, una data que serveix per fer balanç i plantejar reptes del futur, a més d'aprofitar per crear consciència i difondre consells per prevenir aquesta malaltia. El Cap de la Unitat de Control de Tabac de l’Institut Català d’Oncologia, Esteve Fernández, ha augurat que el càncer de pulmó es duplicarà en deu anys. 


En una entrevista a RAC1, ho ha atribuït al tractament que es fa. Fernández ha explicat que en comparació amb d'altres tipus de càncer "no es pot ser tan optimista". "Hi ha hagut millores amb la quimioteràpia, hi ha hagut millores també amb les tècniques quirúrgiques, però el seu impacte real sobre la supervivència no és tan espectacular com en altres tipus de càncer", ha afegit. 

Ha posat l'accent en especial sobre el càncer de pulmó en les dones i ha augurat que fins d'aquí a una dècada no tornaran a baixar les dades, perquè, segons ha valorat, les dones de l'actualitat fumen menys.  D'altra banda, el Departament de Salut ha previst que en els propers anys el nombre de casos de càncer diagnosticats a Catalunya creixerà de forma rellevant. Pel que fa als homes es passarà de 20.611 casos diagnosticats al 2015 a 21.743 l’any 2025, i en dones de 15.437 al 2015 a 17.268 al 2025.


El més significatiu, però, serà el progressiu envelliment dels pacients diagnosticats de càncer. Així, per exemple, l’any 2025 el 42,4% dels casos diagnosticats de càncer colorectal i el 47,3% dels casos diagnòstics de càncer de bufeta en homes seran en pacients de més de 75 anys. En dones de més 75 anys, el fenomen és similar amb un 49,2% de les dones diagnosticades de càncer colorectal i un 23,7% de càncer de mama.

 

Participació