política

​ERC de la Selva del Camp porta a Antifrau una «possible desviació» d'una subvenció de CiU cap a una associació

Per als republicans és una actuació realitzada en frau de llei per evitar les limitacions en finançament dels grups municipals establert

per Redacció, 3 de febrer de 2018 a les 19:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La casa de la vila de la Selva del Camp Foto: Aj. de la Selva del Camp


El grup d'ERC a la Selva del Camp ha presentat una denúncia davant l'Oficina Antifrau de Catalunya contra CiU per "possibles irregularitats en el finançament" de la formació municipal durant el mandat entre el 2011 i el 2015. Denuncien "la possible desviació de la subvenció" que reben tots els grups municipals cap a l'Associació d'Amics de Silva Constantina. 


Per als republicans, aquesta és "una clara actuació realitzada en frau de llei per evitar les limitacions envers el finançament dels grups polítics municipals que la llei estableix", segons apunten a la denúncia. Els republicans creuen que totes aquestes accions només són "comprensibles" en el fet de "voler evitar les disposicions, que no deixen de ser limitacions que controlen les finances dels grups municipals". "No tenir un control sobre aquesta comptabilitat crea un greuge important, susceptible de no ser reparat a l'ús que es fa dels diners públics", exposen.

La denúncia, a la qual ha tingut accés l'ACN, es va presentar el 30 de gener, signada pels regidors Jordi Vinyals, Enric Roberto i Laura Girona. Al text apunten que el tràmit de "desviació de la subvenció" el va iniciar el portaveu del grup de CiU Gerard Salvat, amb la participació de l'alcalde Josep Maria Puig i l'aprovació del regidor delegat d'hisenda Josep Maria Masdeu, i amb el consentiment de la resta de regidors del grup.


A la denúncia, s'exposa que les dotacions econòmiques del grup es van ingressar en un compte bancari a nom de l'associació en qüestió des de febrer de 2014 fins al maig del 2015 i que van sumar una quantitat de 4.960 euros. Apunten que les subvencions corresponents al període de gener a maig del 2014 -1.550 euros- les va cobrar de manera personal l'aleshores alcalde en efectiu de la caixa del consistori amb data 30 de desembre de 2014. "Aquesta és una manera totalment excepcional", fan notar a la denúncia, on també expliquen que no els consta que cap altre grup municipal hagi cobrat mai la subvenció en efectiu de caixa.

Al text també es dubta de la titularitat del compte bancari on s'abonaven les subvencions del grup amb data anterior al febrer de 2014: "de confirmar-se la sospita, els diners del grup municipal de CiU desviats en el mandat anterior a altres entitats o particulars podrien ascendir a 14.880 euros".


L'exalcalde de CiU i actual regidor a l'oposició, Josep Maria Puig, apunta que la denúncia és "una venjança" per una altra denúncia que el grup va presentar a l'octubre contra Vinyals i justifica que el cobrament es va fer a través de l'associació perquè no tenien NIF com a grup municipal, segons recull el Diari de Tarragona.

 

Participació