societat

Més de 800 tarragonins en risc d'exclusió social han estat atesos per Joventut i Vida durant el 2017

El menjador social va servir 45.500 àpats durant tot l’any i el programa d’Urgència Social va garantir la cobertura dels serveis bàsics a gairebé 350 persones

per Redacció , 2 de febrer de 2018 a les 08:03 |
Un usuari del menjador social de Bonavista | Joventut i Vida
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El menjador social de Bonavista segueix funcionant a ple rendiment. Durant l'any 2017, va servir 45.500 àpats, 7.155 més que l'any 2016. En total van passar pel menjador 488 persones derivades per l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona. La majoria d'aquests usuaris van ser famílies amb fills a càrrec seu. Els aturats majors de 50 anys que ja no cobren cap tipus prestació va ser un altre perfil d'usuari atès al menjador.

El menjador social fa més de 4 anys que serveix àpats. Un servei que es va posar en marxa per pal·liar els efectes de la crisi econòmica l'any 2013 i que actualment continua atenent moltes famílies sense recursos de Tarragona. Al mes, el menjador serveix uns 4.000 àpats i dóna resposta diària a més de 250 usuaris.


Ajudes previstes en el programa d'Urgència Social

D'altra banda, prop de 350 tarragonins dels barris de la zona de Ponent es van beneficiar durant l'any 2017 de les ajudes previstes en el programa d'Urgència Social de Joventut i Vida.


Les línies principals del programa són cobrir serveis bàsics com ara l'alimentació, l'habitatge i el benestar emocional. L'any passat, la major part dels fons es va destinar a pal·liar les necessitats relacionades amb l'alimentació. D'altra banda, també es va garantir l'habitatge digne als usuaris més desfavorits a través d'ajuts per pagar el lloguer i cobrir les factures de subministraments d'aigua, llum i gas. A més, es va aconseguir el benestar emocional i familiar proporcionant productes d'higiene, de farmàcia, roba i calçat. Com a mesures d'acompanyament, es van impartir tallers d'habilitats socials, recerca de feina i estalvi energètic.

El programa es va posar en marxa el 2015 amb l'objectiu de reduir l'impacte negatiu de la situació econòmica sobre la salut dels tarragonins en risc. Primerament s'atenien les demandes d'aliments i roba dels usuaris, però en escoltar altres necessitats, Joventut i Vida va decidir cobrir-les.

 

Participació