terrorisme

Apareixen imatges d’una armilla bomba trobada a la casa dels terroristes a Alcanar

Les fotografies il·lustren un informe publicat sobre els atemptats per la revista CTC Sentinel

per Redacció, 26 de gener de 2018 a les 19:08 |
L'armilla suicida trobada entre les runes de la casa d'Alcanar, en una imatge dels investigadors. | (CTC-SENTINEL)
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les desenes de bombones de butà que van anar apareixent sota les runes de la casa que va explotar l'agost passat a Alcanar, el dia abans dels atemptats a Barcelona i Cambrils, no eren els únics elements amb els quals els terroristes pretenien perpetrar un atemptat d'envergadura encara més gran. En aquesta casa que va acabar saltant pels aires de la urbanització Serramar també hi van fabricar armilles suïcides, i ara n'han sortit les primeres imatges publicades en el número de gener de la revista  CTC Sentinel, que l'acadèmia militar estatunidenca de West Point i considerada la publicació de referència mundial sobre terrorisme.

Les imatges de l'armilla, mig penjada entre les runes de la casa, il·lustren l'informe The inside story of the August 2017 attacks in Barcelona and Cambrils signat pels experts en terrorismo Fernando Reinares i Carola Garcia Calvo, especialistes de l'Institut Elcano i elaborat a partir d'entrevistes als investigadors. L'informe recull tota la informació coneguda fins ara sobre els atemptats del 17 d'agost, i els autors també fan referencia a les "deficiències en la coordinació entre agències de seguretat", però no fan al·lusió a la possibilitat que Abdelbaki Es-Satty, l'imam de Ripoll considerat líder de la cèl·lula i un dels terroristes morts en l'explosió de la casa a Alcanar, hagués sigut confident del CNI.

 

Participació