societat

La programació dels Centres Cívics compta amb 47 propostes noves i 1.420 places

Els sis equipaments municipals enceten l’any estrenant una nova imatge i una aposta en la transversalitat entre les diferents àrees de l’ajuntament

per Redacció , 12 de gener de 2018 a les 10:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dijous s'ha presentat la programació de la Xarxa de Centres Cívics per aquest hivern-primavera que arriba amb 110 activitats, amb un total de 1.420 places, que es realitzaran als sis equipaments municipals de proximitat, distribuïts per la ciutat. 47 de les propostes són novetats, entre les quals destaquen: taller de joieria amb cera perduda, curs de cuina familiar on s’aprendrà a fer una espasa d’STAR WARS, fotografia de reportatge i fins i tot, dibuix al natural.

Tanmateix, cal destacar la proposta Civics Lab definit com un projecte d’aules de dinamització informàtica dins els equipaments de proximitat i que incorporen al Punt Òmnia ubicat al centre cívic de Torreforta. 


Nova imatge

La Xarxa de Centres Cívics enceta el 2018 apostant per una nova imatge centrada en la ciutadania i amb tres pilars fonamentals: les activitats familiars i per tots els públics, la incorporació de nous serveis i la transversalitat en l’acolliment de diferents àrees de l’ajuntament en l’esdevenir dels equipaments, fent de pont entre l’administració i la ciutadania. En aquest cas, "destaquem la incorporació del Club dels Tarraconins, el pati de pares i mares, un projecte en evolució permanent, on s’apostarà per tallers més pràctics i s’ampliarà la disposició de les activitats”, va explicar el responsable de la Xarxa de Centres Cívics, Amat Callen.

Tarragona Impulsa també es desplega als barris a través de la Xarxa de Centres Cívics, oferint càpsules i els seus serveis en 3 dels 6 centres cívics.

Un altre dels elements destacats és que -conjuntament amb el departament de Cooperació- la Xarxa de Centres Cívics inclou activitats, xerrades i exposicions on els drets dels infants, drets dels humans, quedin reflectits.


En l’àmbit de l’educació destaca també l’acolliment de les diferents aules que es distribueixen als equipaments, de l’escola d’adults, així com la col·laboració amb els diferents plans educatius d’entorn.

També la Xarxa de Centres Cívics disposa d’una biblioteca dins les instal·lacions del Centre Cívic. Tanmateix també es treballarà amb l’Escola de Lletres i el departament de Cultura en la col·locació d’exposicions, concursos i projectes que es presentaran al llarg de l’any.

Inscripcions

Les inscripcions als cursos d’hivern primavera començaran el proper 18 de gener i s’allargaran fins al 02 de febrer a través de la pàgina web http://centrescivics.tarragona.cat

 

Participació