cultura

Nova alenada d'aire fresc a la cultura: la Sala Trono torna amb 11 espectacles

La companyia tarragonina està condicionant la caixa escènica del Teatre Metropol, que serà la seva nova casa durant tres anys | Es manté el tipus d'espectacle de petit format, ja que l'espai tindrà una capacitat màxima de 135 espectadors

per Jonathan Oca, 11 de gener de 2018 a les 17:59 |
Begoña Floria i Joan Negrié durant la presentació del conveni entre l'Ajuntament i la Sala Trono | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La caixa escènica del Teatre Metropol s'ha convertit en la nova Sala Trono Armanyà. L'escenari de l'emblemàtic teatre es transformarà en la nova casa de la companyia teatral tarragonina. L'Ajuntament i al Sala Trono han tancat un conveni que cedeix durant tres anys, no exclusiva, aquest espai per a poder portar a terme una programació estable. Es compaginarà l'ús amb altres activitats i espectacles que l'Ajuntament que faci el consistori en aquest teatre.

La Sala Trono ara mateix encara treballa per condicionar l'espai. De moment, ja han adquirit unes butaques, comprades a una sala d'espectacle de Salamanca que havia tancat, però encara queda molta feina per fer, ja que a partir del 15 de febrer comença la programació d'aquesta nova sala. Entre les actuacions previstes en aquest espai, també es contempla l'habilitació de la taquilla i uns accessos independents des del carrer Armanyà.


Aquest espai permetrà augmentar l'aforament que tenia al local de Misser Sitges, que era de 50 persones. Ara s'ha ampliat a 80-90 amb les grades frontals i es podrà arribar fins als 135 espectadors amb la suma de les grades laterals. Tot i això, la companyia segueix apostant per l'espectacle de petit format i de proximitat.

​La regidora de Cultura a l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha destacat que la tornada de la Sala Trono és una molt bona notícia per la ciutat, per l'espectacle i per l'oferta cultural. També ha apuntat que el text del conveni reflecteix que el consistori aporta 10.000 euros anuals i la cessió de l'espai a la sala Trono. Les grades i les adequacions va a càrrec de la companyia teatral.

La nova temporada

La temporada que s'encetarà el 15 del mes que ve, té 11 espectacles programats entre el febrer i l'abril i una producció nova de la Sala Nova que s'estrenarà el mes de maig i de la qual no n'han volgut donar més detalls.


El gestor i programador de la Sala Trono, Joan Negrié, ha destacat que es tracta d'una temporada del bo i millor del teatre català emergent. El també actor ha posat de manifest que han aconseguit una programació paritària, on el 50% de les obres estaran dirigides o escrites per dones. A més, ha ressaltat que també volen donar un espai per a les joves companyies tarragonines i han creat l'espai "Km 0". També ha volgut posar èmfasi en el fet que en moltes obres hi participen actors o actrius del territori. Algunes de les obres que es podran veure en la nova Sala Trono Armanyà són "Fairfly", "Abans que arribi l'alemany", "Los blancos regalan sandwicheras y chorizos" i "Kabarett-Protokoll", entre altres.
 

Les grades de la caixa escència del Teatre Metropol Foto: Jonathan Oca


Les promocions

Les promocions per a fidelitzar públic, com els Amics de la Sala, es mantenen i s'amplien a funcions les promocions especials només per Amics. Per fer-se Amic només cal pagar 8 euros anuals però un cop amb el carnet a les mans s'aplica un descompte de 4 euros en el preu final de l'entrada.

A banda, Negrié ha destacat que s'incorporen promocions noves per a públic jove. Els espectadors que tinguin menys de 25 anys podran comprar les seves entrades per només 5 euros. Es manté el preu de l'entrada general a 16 euros però com a novetat i per tal de facilitar l'ocupació i la màxima assistència, ja no es faran reserves. Les entrades es podran adquirir directament a www.salatrono.com o a la taquilla de la Sala una hora abans de l'inici de la funció.

 

Participació