turisme

Promocionar Tarragona com a ciutat d'escapada per tot l'any, un dels objectius d'enguany

Inmaculada Rodríguez destaca que es vol donar "un impuls substancial a la marca Tarragona"

per Jonathan Oca, Tarragona , 11 de gener de 2018 a les 13:01 |
Inmaculada Rodríguez i Ángel Arenas presentant la campanya de promoció de la ciutat | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tarragona vol deixar de banda l'etiqueta de destinació costanera i afegir-ne d'altres. La regidora de Turisme a l'Ajuntament, Inmaculada Rodríguez, afirma que un dels objectius d'enguany és el de promocionar Tarragona com a ciutat d'escapada els 365 dies. Considera que la línia a seguir és la de treballar perquè la gent conegui Tarragona com una destinació turística referent tots els mesos de l'any.

Des del Patronat Municipal de Turisme s'està treballant ja en aquest tipus de promoció. Ha engegat una campanya promocional que ha costat 22.500 euros. Aquests diners s'estan invertint en "projectar, comunicar i posicionar" la ciutat com a lloc idoni per fer una escapada durant tot l'any. Rodríguez apunta que es vol transmetre que Tarragona és la suma de molts elements els que la fan especial, com la costa, la ciutat amb la seva història i el clima, entre altres. Per tot plegat, "hem intensificat la promoció durant els mesos d'hivern buscant atreure el turisme d'escapada i de proximitat". La regidora ha destacat que a través de la campanya es busca que els turistes s'apuntin al que s'anomena "city break", que es tracta de descobrir i allargar l'estada en una ciutat.


Rodríguez ha apuntat que s'ha de transmetre que la ciutat "no tanca durant l'hivern" i ha reafirmat que cal donar "un impuls substancial a la marca Tarragona". Aquestes accions són necessàries per Tarragona, segons la regidora, perquè només un 20% dels turistes que s'allotgen a la ciutat trien els mesos de fred, a l'hivern. Ángel Arenas, gerent del Patronat, ha apuntat que el període d'abril a setembre és el més "àlgid", suposa un 78% del total de turistes que van pernoctar a la ciutat i per contra, els mesos d'octubre a març, només el 22%. 
 

Una de les pantalles en les quals es pot veure una publicitat de Tarragona Foto: Patronat de Turisme de Tarragona


El pressupost

El pressupost de la campanya promocional és de 22.500 euros. D'aquests, 6.000 euros s'han destinat a fer difusió a través de premsa nacional i regional a l'Aragó, València i Navarra en una acció conjunta amb Viatges El Corte Inglés.


Costa Cruceros i Tarragona han apostat per la difusió a través de flaques publicitàries que s'emeten en el programa "Miradas Viajeras" durant tres setmanes per un valor total de 4.500 euros.

També s'han destinat 9.000 euros a una campanya de publicitat exterior que s'ha portat a terme en set centre comercials de Barcelona, Comunitat Valenciana i Aragó. Ha comptat amb 165 pantalles i 13 tanques publicitàries. Segons Rodríguez, l'impacte ha estat molt elevat, ja que es compta que almenys el trànsit en aquests espais durant la campanya ha estat de 3.500.000 persones.

Amb la col·laboració de Turespaña i de l'Agència Catalana de Turisme, s'ha engegat una campanya on line a tots els països on són les Oficines Espanyoles de Turisme a l'Estranger (OEl's) i als Centres de Promoció Turística de Catalunya (CPTs) amb el vídeo "Tarragona, un secret al Mediterrani". Rodríguez, clarament satisfeta per com s'està desenvolupant la campanya, ha destacat que s'han elaborat 4 càpsules de 50 segons en diferents idiomes que parlen gastronomia, platges, tradicions i patrimoni i s'han distribuït a les xarxes socials de totes les seves oficines. Des del mateix Patronat, també estan fent circular aquestes càpsules a través de les xarxes socials pròpies i de la web i amb altres campanyes. La inversió, en aquest cas, ha estat de 3.000 euros.

Rodríguez, regidora del PP, espera que la "incertesa política" que hi ha a Catalunya no afecti a l'impacte turístic de Tarragona. 

A continuació, dues de les càpsul·les promocionals de la ciutat:
   

 

Participació