mobilitat

Tarragona instal·la passos de vianants elevats i reductors de velocitat a diferents barris

Durant la setmana del 8 de gener, el carrer ​vint-i-vuit de Bonavista estarà tallat al trànsit per obres de rehabilitació del ferm

per Redacció , 2 de gener de 2018 a les 13:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un pas de vianants elevat que hi ha instal·lat al carrer Fra Antoni Cardona i Grau de Tarragona Foto: tarragona.cat


El dilluns 8 de gener començarà la instal·lació de diferents passos elevats i reductors de velocitat a diferents vies de la ciutat. L'actuació s'emmarca en el Pla Local de Seguretat Viària de Tarragona, un dels objectius del qual és l'adopció de mesures orientades a la millora de la mobilitat i la reducció de l'accidentalitat en via urbana.


Amb aquesta finalitat l'Ajuntament de Tarragona ha adjudicat els treballs de construcció de dos passos de vianants elevats (amb ressalt) i cinc reductors de velocitat tipus "esquena d'ase" als següents llocs:

- Pas de vianants elevat al carrer d'Amposta, 23 a l'altura dels habitatges DOW.

- Pas de vianants elevat al carrer Vint, a l'altura del carrer U de Bonavista.
- Dos reductors de velocitat (un en cada sentit) al carrer del Riu Ter de Campclar.

- Dos reductors de velocitat (un en cada sentit) a l'avinguda de Sant Salvador, a l'altura del carrer de la Verema.
- Un reductor de velocitat a Sant Pere i Sant Pau, entre el bloc Alt Penedès i la plaça de les Amèriques.

Els passos elevats i les esquenes d'ase tenen per objectiu alertar a les persones conductores sobre la proximitat d'itineraris de vianants, així com de reduir la velocitat fins als 30 km/h, per la qual cosa la seva instal·lació anirà acompanyada de senyalització específica, tant horitzontal com vertical.

El cost d'aquestes actuacions és de 34.944,80 euros.

Per altra banda, amb motiu dels treballs de rehabilitació del ferm, durant la setmana del 8 de gener de 2018, el carrer Vint-i-vuit de Bonavista romandrà totalment tancat a la circulació de vehicles.

Una vegada verificat l'estat actual de la xarxa de clavegueram i que no s'ha de dur a terme cap actuació de millora o substitució de les canonades, s'arranjaran totes les patologies que presenta el paviment i se sanejaran les zones que estiguin més deteriorades.

Amb les patologies resoltes es col·locarà una nova capa de rodadora que es completarà amb una nova senyalització horitzontal perquè el vial estigui en condicions de ser utilitzat per trànsit rodat. El cost dels treballs és de 44.624,80 euros.

El conseller de Domini Públic i Mobilitat, Josep Acero, ha explicat que aquesta actuació "s'emmarca en la línia permanent de millora de la mobilitat de la ciutat, en què tenim cura de la qualitat dels diferents elements de la via pública".

Conjuntament amb aquesta actuació, l'Ajuntament ha emplaçat les persones titulars dels guals perquè adeqüin els rebaixos a les condicions constructives que estableix la normativa municipal.

 

Participació