aeroport de reus

​L'aeroport de Reus obté la certificació europea de seguretat i se situa al màxim nivell internacional

El certificat té en compte la competència del personal, l'adequació de recursos, la solvència tècnica i financera, els plans d'emergències o la protecció de les radioajudes a la navegació

per Redacció , 2 de gener de 2018 a les 10:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aeroport de Reus Foto: Jonathan Oca


Els quatre grans aeroports catalans, entre els quals hi ha el de Reus, han obtingut la màxima certificació europea de seguretat i se situen al màxim nivell internacional. El Ministeri de Foment, a través de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), ha culminat el procés de certificació dels aeroports espanyols. D'aquesta manera, tots els aeroports comercials, que superen uns valors establerts de transport de passatgers o càrrega, disposen ja del Certificat Europeu de seguretat operacional d'acord amb el Reglament Europeu núm. 139/2014.


Entre els aeroports certificats s'inclouen els aeroports gestionats per Aena a Catalunya: Barcelona-el Prat, Reus i Girona-Costa Brava, que ha estat el que més recentment ha rebut la certificació; i l'aeroport de Lleida-Alguaire, gestionat per Aeroports de Catalunya, empresa de la Generalitat.

Aquest certificat garanteix el compliment dels requisits exigits als gestors aeroportuaris (a Espanya, Aena principalment) en àmbits com la competència del personal, adequació de recursos i garanties de solvència tècnica i financera.

El procés requereix la cooperació entre els diferents àmbits implicats en la gestió d'un aeroport, que abasta també als plans d'emergències, la protecció de les radioajudes a la navegació o a la gestió de la seguretat operacional.

Els aeroports certificats a Espanya es corresponen amb els 35 principals aeroports de la xarxa. Els que no entren en l'àmbit d'aplicació de la normativa europea, mantenen una certificació estatal, d'acord amb el Reial Decret 862/2009, que garanteix igualment els més alts nivells de seguretat.

 

Participació