mobilitat

Ballesteros aposta per una àrea metropolitana de mobilitat integrada

Apunta que cal una visió més àmplia del territori i és necessària la creació d'aquesta àrea, que inclourà transport públic i privat | Els alcaldes de Tarragona, Reus, Vila-seca, Salou i Cambrils es reuniran per parlar d'aquest projecte

per Jonathan Oca , Tarragona, 29 de desembre de 2017 a les 14:44 |
Un autobús vist des de l'interior de l'estació de Tarragona | tarragona.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Tarragona ha manifestat aquest divendres que per aquest 2018 té l'objectiu d'avançar en la creació d'una "àrea metropolitana de mobilitat integrada", que inclourà transport públic, tant rodat com ferroviari, i transport privat, com taxis i concessionaris de línies d'autobusos.

Josep Fèlix Ballesteros ha expressat que "cada vegada és més important i urgent tenir una mirada àmplia del territori" i deixar una mica de banda cada parcel·la i treballar conjuntament per a poder millorar la mobilitat al territori. Amb la creació d'aquesta àrea metropolitana, com apunta el batlle, s'agilitzarien els viatges entre els principals nuclis urbans.


A banda, el mateix batlle ha apuntat, en el tradicional esmorzar amb la premsa, que cal "un acord per deixar-se traspassar el terme municipal, però cal parlar-ne amb la Generalitat. Si fos possible, segons Ballesteros, d'aquesta manera, empreses com Reus Transport o la mateixa EMT podrien arribar a pobles dels voltants que "ens ho demanen i es tindrà una concepció més territorial del transport i baixarà el dèficit d'aquestes dues empreses municipals de transport".

Ballesteros considera que aquest és un dels reptes més grans per al territori d'aquest 2018 i ha afirmat que ell mateix es reunirà amb els alcaldes de Reus, Vila-seca, Salou i Cambrils, entre altres, per parlar d'aquest projecte.

 

Participació