política

La CUP demana que s'instal·lin parcs infantils als carrers Cervantes i Ixart

Els anticapitalistes reclamen al consistori, i concretament a Elvira Ferrando, que compleixi la seva paraula de fer-los realitat

per Redacció, 7 de desembre de 2017 a les 19:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP de Tarragona demana que el govern municipal, liderat pel socialista Josep Fèlix Ballesteros, compleixi la seva paraula i instal·li parcs infantils als carrers Cervantes i Ixart. La formació anticapitalista recorda que en el ple del 22 d'abril de 2016, l'Associació de Veïns del Centre de Tarragona va presentar una moció "per a la nova urbanització de la plaça Corsini i entorn", que va ser assumida, entre altres formacions, per la CUP. Aquesta moció no va ser aprovada, ja que va rebre el vot en contra de l'equip de govern format en aquells moments pel PSC, PP i UDC.

La consellera Elvira Ferrando, en el ple, va explicar com es recuperaria la plaça Corsini i el seu projecte, segons els cupaires, no incloïa les propostes fetes des de l'Associació de Veïns. I va parlar de "consens" i "diàleg", la seva manera d'anomenar la seva "imposició".


Segons Ferrando, les demandes dels veïns de fer més accessible la futura plaça Corsini, de fer-la adequada al veïnat i, sobretot, als infants, es complirien amb el seu projecte. La consellera va assegurar que aquest projecte era el resultat d'una modificació pactada amb els veïns (els veïns presents al ple van cridar que aquell suposat pacte o acord no s'havia produït en cap moment) i amb ella, hi aniria "un parc infantil al carrer Ixart, un parc infantil projectat en 400 metres quadrats i a terra es podran dibuixar els elements del seguici". I també, que "de la plaça Corsini al carrer Ixart hi ha 175 metres, 80 passades, és com dir que tenen el parc a la plaça" (...). "I farem un altre parc al carrer Cervantes, dos parcs infantils, amb arbres i ombra".

Un any i mig més tard, els cupaires recorden que cap dels dos espais que havien d'allotjar aquests dos parcs infantils anomenats per Ferrando "tenen cap intenció de materialitzar-se, almenys fins al moment". Per aquest motiu, els cupaires "des de la CUP de Tarragona demanem públicament a la regidora que faci les gestions necessàries per a tirar endavant els dos parcs infantils. Aquests parcs no depenen de cap altra administració i són part, suposadament, de la contrapartida de l'equip de govern als veïns per haver-los fet una plaça que no està al seu servei com a espai públic".

 

Participació