conflicte laboral

La CGT denuncia que la direcció del Joan XXIII vol modificar el torn de nit

El sindicat lamenta que ho vulgui fer de forna unilateral | Aquesta tarda ha tingut lloc una reunió entre ambdues parts, a la qual hi ha assistit una trentena de treballadors

per Jonathan Oca, Tarragona, 7 de desembre de 2017 a les 14:25 |
El representant de l'Hospital explica els detalls de les mesures que vol implantar la direcció | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La secció sindical de la UGT de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona denuncia "l'intent unilateral de la direcció per modificar el torn de nit", que hauria d'entrar en vigor a partir de l'1 de gener del 2018. Agustí Aragonès, delegat sindical, actualment hi ha dos torns de nit. El primer treballa dilluns, dimecres, dissabte i diumenge i el segon, fa un dia sí i un no.

Ara, segons Aragonès, han fet una enquesta que contempla sis torns i el que tingui més vots serà el que "imposarà" la direcció. El sindicalista lamenta que "alguns són aberrants perquè hi contemplen cinc nits seguides i això demostra que "la gent que ha fet aquestes propostes que no té ni idea del que és treballant de nit".


El mateix representant sindical considera que si una planta ha escollit un horari, no té perquè "imposar-ho a tota la casa" i alhora, també rebutja que sigui l'empresa qui esculli els dies trimestrals de festa, que sorgeixen arran de l'excés d'hores, i que unifiqui els torns.

Aragonès no entén que hi hagi un conflicte sobre la taula muntat per la direcció quan té "cost zero". El de la CGT posa d'exemple que quan es demana més personal implica un cost per "l'empresa" però això dels torns no té ni solta ni volta i "ho trobo kafkià".

Els representants sindicals i l'empresa han mantingut una reunió per esclarir la proposta i intentar que l'Hospital canviï d'opinió. Si la resposta no és la que esperen, tenen previst fer mobilitzacions i concentracions. A la reunió, hi ha assistit almenys una trentena de treballadors del centre sanitari per "demostrar que no ens inventem les coses", ha afirmat Aragonès. Abans d'entrar a la reunió han protagonitzat una concentració al hall de l'hospital per mostrar el seu malestar.

Segons ha pogut saber NacióTarragona, la direcció de l'Hospital ha decidit retirar la intenció de canviar el torn de nit i dimarts que ve donarà una resposta definitiva al sindicat i als treballadors. 


 

Els sindicalistes i el treballadors es reuneixen amb un representant de la direcció del Joan XXIII Foto: Jonathan Oca


 

Participació