eleccions parlament 2017

El PSC aposta per un pla de xoc contra la pobresa i una reactivació de la indústria al territori

El partit també vol engegar un pla de rehabilitació d'habitatges

per Jonathan Oca, Tarragona , 7 de desembre de 2017 a les 11:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Rosa M. Ibarra, cap de llista del PSC per Tarragona, en la roda de premsa Foto: Jonathan Oca


El PSC treu pit per ser "l'únic partit que té en el seu programa actuacions per Tarragona" Rosa M. Ibarra, cap de llista socialista per la demarcació afirma que el 21-D "no és un punt d'arribada sinó de partida" perquè ara cal, segons la vallenca, deixa a banda la dicotomia "independència sí o independència no" i treballar per als problemes reals dels tarragonins.


Aquests problemes, entre altres, són l'alta taxa d'atur que castiga les comarques tarragonines i la manca d'inversions en el territori per part de la Generalitat. En aquest sentit, fa uns dies va dir que els pressupostos de la Generalitat haurien de contemplar almenys un 10% en inversions a la demarcació de Tarragona, ja que "som el 10% de la població catalana i també el 12% de PIB".

Per altra banda, Ibarra considera que cal reactivar el projectes que estan estancats i que suposarien una millora per a Tarragona, com el CRT (antic BCN World) o el Logis del Penedès, ja que podrien suposar 10.000 i 1.000 llocs de feina, respectivament. Pel que fa al projecte del Penedès, segons la candidata, ara se'n podria executar un 20% i per tant generar aquest miler de llocs de feina.

Retornar l'estabilitat i les inversions a les comarques tarragonines

La socialista afirma que si governen, treballaran per tornar "l'estabilitat i les inversions" a les comarques tarragonines perquè la indústria proporciona "ocupació estable i ben pagada".


El PSC també proposa crear un pla per a facilitar la rehabilitació d'habitatges. Ibarra destaca que hi ha molts pisos que estan buits pel seu estat degradat i això provoca que molts barris, d'arreu del territori, es vagin despoblant. Sobre això, la candidata ho ha comparat amb el "pla de barris, que va funcionar força bé" i afirma que és un pas més però cal buscar fórmules per a facilitar ajudes per tal de poder rehabilitar els pisos.

35.000 persones, esperen ajudes per a la dependència

Carles Castillo, número dos de la candidatura, lamenta que el país s'hagi abocat a un "nacionalisme màgic i excloent" mentre que a la demarcació la taxa de pobresa s'ha doblat gairebé, ha passat d'un 19,9% a un 33,5%. El socialista ha expressat que també cal actuar amb les llistes d'espera per als programes de dependència, ja que hi ha 35.000 persones a la demarcació pendent d'aquesta ajuda.

Castillo afirma que cal un pla de xoc contra pobresa, tant energètica com d'habitatge, i poder garantir un sostre i que ningú passi fred.

Sobre això, Ibarra considera que caldrà revisar el text i mirar què és el que es pot modificar de la llei catalana contra la pobresa energètica perquè "no la tornin a tombar una altra vegada".

 

Participació