societat

La denúncia d'un veí deixa sense local d'assaig el Cor Ciutat de Tarragona

L'Ajuntament i l'associació estan buscant un nou espai adequat per tal de poder seguir amb les seves activitats

per Jonathan Oca, 7 de desembre de 2017 a les 06:42 |
El Cor Ciutat de Tarragona no té un espai on poder assajar | Facebook Cor Ciutat de Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La denúncia per excés de soroll d'un veí de la plaça del Pallol ha provocat que l'Associació Cor Ciutat de Tarragona s'hagi quedat sense lloc per assajar. La presidenta de l'associació, Margarida Aniorte, ha explicat a NacióTarragona que l'Ajuntament va resoldre aquest mes d'octubre la queixa presentada a l'abril. La resolució era que el cor ja no podia seguir assajant entre les 21 i les 22 h, ja que el denunciant va aportar un informe audiomètric en el qual mostrava que se superava per molt poc els decibels permesos. En aquesta franja horària, concretament assajava el Cor.

Segons Aniorte, aquesta prohibició només afectava el Cor però no a les altres activitats, com són les classes de cant, els Rossinyols -cor de la canalla- i l'Adagio -cor de la gent gran-. Per tal poder seguir assajant, el consistori els ha deixat la sala d'actes de l'Antiga Audiència mentre no troba una solució. És "un lloc que no està pensat per assajar", ha lamentat la presidenta.


El periple amb el veí no va acabar només amb la denúncia, sinó que la setmana passada, aquesta persona es va presenta de "molt males maneres" mentre estava assajant la canalla, fora de la franja horària analitzada en l'informe. Davant d'aquesta situació, l'associació ha decidit abandonar el local que tenia cedit des de feia més de 20 anys pel consistori.

De moment, i de manera provisional, els Rossinyols, el cor Adagio i les classes de cant s'han traslladat al bar del Teatre Metropol mentre s'espera un altre local. Dilluns vinent, representants de l'Ajuntament i del cor visitaran la Tabacalera, concretament la Capsa de Música, per tal d'analitzar si és un espai adequat per assajar. Aniorte espera que sigui adient, ja que el nou espai ha de comptar amb una bona acústica perquè és essencial pel cant.

La presidenta assegura que la Capsa de Música no és un lloc adequat, "hi haurà un abans i un després per l'Associació i realment tindrem problemes seriosos", ja que no tindran cap lloc d'assaig. Aquesta situació afecta a més de 100 persones que formen part dels Rossinyols (30), l'Adagio (30) i el Cor (50). 

 

Participació