eleccions parlament 2017

Campdepadrós aclareix els motius per deixar ERC i com arriba a Junts per Catalunya

El cap de llista per Tarragona de la candidatura de Carles Puigdemont assegura que no se sentia útil pel projecte dels republicans i va decidir deixar la militància | L'advocat tarragoní va perdre una votació per ser el candidat d'ERC a la comarca del Tarragonès

per Jonathan Oca , Tarragona, 30 de novembre de 2017 a les 19:49 |
Eusebi Campdepadrós, cap de llista per Tarragona de Junts x Catalunya | ERC Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cap de llista per Tarragona de Junts per Catalunya, Eusebi Campdepadrós, esclareix perquè va decidir encapçalar aquesta candidatura. L'advocat tarragoní, ha afirmat durant la presentació que es va presentar per ser el número 1 de la llista del Tarragonès d'ERC però els vots van decidir que fos la periodista Raquel Sans qui obtingués aquest lloc.

Davant d'aquest escenari, "vaig veure que no jo era útil per al projecte. Quan en un lloc ja no ets útil i quan estàs en un lloc que tampoc és útil per tu, vaig decidir deixar la meva militància", ha destacat.


La trucada de Carles Puigdemont "va arribar de forma inesperada", ja que segons Campdepadrós, no tenia realment cap projecte en ment ni tampoc incorporar-se a cap llista. En aquest sentit, ha afirmat que no ho va dubtar i va acceptar aquest repte. "Com diu un amic meu:Eusebi, si et truca el president, encara que no et vegi, t'aixeques, et poses dret, et quadres i li dius a disposar", i això va ser el que va fer, acceptar la proposta d'encapçalar la llista per Tarragona.

El mateix candidat ha recordat que sempre ha anat desenvolupant activitats de cara al procés independentista, "per convicció nacional i pensant sempre que el millor pel benestar de les persones d'aquest país era disposar d'unes eines d'estat propi, vist que sempre teníem un estat que ens han considerat impropis". Per això, va decidir militar a ERC i fins i tot, es va arribar a presentar en unes eleccions municipals a Tarragona i també va ser candidat a les eleccions europees del 2014 pels republicans.

 

Participació