eleccions parlament 2017

JuntsxCat es presenta a Tarragona amb l'objectiu de restaurar el «Govern legítim»

Eusebi Campdepadrós, Teresa Pallarès i Albert Batet ocupen els tres primers llocs de la llista que donarà suport a Carles Puigdemont

per Jonathan Oca , Tarragona, 30 de novembre de 2017 a les 18:08 |
Presentació de la llista de Junts per Catalunya per Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'inici de la Rambla Nova, a tocar de la plaça Imperial Tarraco, ha estat el lloc escollit per la presentació de la llista per Tarragona de la candidatura de Junts per Catalunya, que està encapçalada per l'advocat Eusebi Campdepadrós, seguit per l'exsocialista Teresa Pallarès i l'alcalde de Valls, Albert Batet.

Aquest emplaçament ha aconseguit gran rellevància des del passat 1-O, ja que va ser un dels punts on la policia espanyola va carregar amb més força contra els ciutadans que defensaven les urnes del referèndum.


El format de la presentació ha estat senzill i àgil. Foto de grup i intervencions breus de sis dels candidats que han exposat els seus motius que els han empès a formar part d'aquesta llista electoral. Hèctor López Bofill, Mònica Sales, Pere Grau, Albert Batet, Teresa Pallarès i el cap de llista han estat els candidats que han volgut explicar el "perquè".

"Per què formo part de la llista?"


Hèctor López Bofill (12): "El que m'ha motivat a formar part de la llista és la confiança que expressa el president de la Generalitat, el Molt Honorable Carles Puigdemont. És absolutament imprescindible que el president sigui restablert en les seves funcions. Aquest és el primer gest de sobirania que exigeix fer efectiva la República", ha destacat el professor de Dret Constitucional, assagista, novel·lista i poeta.

Pere Grau (5): "És un honor que el president hagi comptat amb tots nosaltres. És un repte que entomem amb molta passió perquè la nostra feina no és només que torni Puigdemont, que ens ho hem proposat fermament, sinó que el que volem és retornar la sobirania del poble d'on no hauria d'haver sortit mai, que és al Parlament, a la gent i a la voluntat de la gent, ja que és l'única que pot posar i treure governants al nostre país".


El fins ara membre del Secretariat Nacional de l'ANC ha assegurat que "nosaltres el que farem és lluitar d'acord amb el que el poble ja ha escollit i per tant, treballarem per reobrir i retornar els camins de la República".

Mònica Sales (4): "La veritat és que va ser molt fàcil dir que sí a formar part de la candidatura de Junts per Catalunya. En el moment que estem vivint, aconseguir aquesta llista, on totes les persones que en formem part tenim un únic punt en comú, que és el president Puigdemont és tot un honor".

L'ebrenca ha afirmat que "aquestes eleccions vénen imposades però nosaltres tenim clar que omplirem les urnes de dignitat amb els vots de JuntsxCat i aconseguirem que el president torni a casa nostra, a la Generalitat, i que torni a liderar el procés que vàrem engegar fa uns anys de manera cívica i que acabarem de la mateixa manera", ha afirmat la presidenta del PDECat a les Terres de l'Ebre.

Albert Batet (3): "Sense dubte un dels motius de participar en aquesta candidatura de junts per Catalunya també té a veure amb el lloc on estem. L'1-O d'octubre hi havia un govern, liderat per Mariano Rajoy, que comptava amb el suport del PSOE i de C's, que era capaç de pegar els ciutadans de Tarragona i de tot el país, pel sol fet de defensar la democràcia i defensar les urnes". L'exdiputat de JuntsxSí considera que "aquesta candidatura és de màxima unitat, de màxima transversalitat i que encarna els valors de l'1-O, als quals hem de donar continuïtat el 21-D".

El batlle de la capital de l'Alt Camp ha assegurat que l'objectiu és combatre l'article 155, i el bloc polític que va estar d'acord en la seva aplicació i sentencia que "o guanya Rajoy o guanya Puigdemont, o guanya el passat o guanya el present".

Teresa Pallarès (2): "No era independentista. Vaig ser militant del PSC fins al 2012, vaig ocupar càrrecs de responsabilitat a l'administració, des de la local fins a l'autonòmica i fins i tot vaig ser subdelegada del govern espanyol a Tarragona". La també ex-directora general de l'AEQT, afirma que "cinc anys després encara estem remenant els mateixos projectes, el mateix menyspreu que fins i tot aquest ha arribat a ser un menyspreu mot important a les nostres institucions i molt important per a aquelles persones que han estat defensant el país i el mandat de la gent que ha sortit al carrer".

Quan li van proposar poder formar part d'aquesta candidatura "tenia molt clar que era un moment per aportar tot allò que fos necessari per continuar endavant" i ha assegurat que "no volem que hi hagi gent a la presó per les seves idees". Pallarès assegura que "aquesta és la llista de la militància per Catalunya".

Eusebi Campdepadrós (1): "La veritat és que és un privilegi encapçalar la candidatura, per totes les persones que la componen, persones de gran vàlua personal i professional. No vaig tenir cap dubte en acceptar quan em va trucar el president Puigdemont". Aquesta oportunitat, per l'advocat tarragoní és "la continuïtat de l'activitat política que venia duent a terme des de l'àmbit cívic, des de l'ANC, des de les consultes populars i alhora, la continuïtat de la mateixa idea que és la d'aconseguir un estat independent que tingui curra de les seves persones".

Campdepadrós assegura que aquestes eleccions "van sobretot de restaurar la legalitat i la normalitat institucional i de retornar el president Puigdemont al lloc que li pertoca, a la Generalitat, i retornar també el Govern que ha estat il·legítimament destituït pel 155". El cap de llista destaca que "va de derrotar el 155, i de tots els partits que han donat suport a la dreta del PP, com són la ultradreta de C's i del -no sé ben bé què són- del PSC, que ha arreplegat tota la misèria econòmica d'Unió Democràtica i la misèria moral de Societat (in)Civil Catalana".

Es tracta, segons Campdepadrós, "de derrotar els partits que diuen que han portat la normalitat i l'estabilitat al país a través de la Constitució i de la restauració de la legalitat", quan "evidentment ha portat la normalitat de les prohibicions, la normalitat de les presons i la normalitat de l'exili". Per tot plegat, "nosaltres en aquestes eleccions, a través del vot de la ciutadania, es tracta de restaurar la normalitat i la legalitat d'aquest país i que el Govern legítim torni a la Generalitat".

El cap de llista, per cloure, ha enviat dues preguntes al bloc del 155 i sobretot al PP: "Acataran el resultat de les eleccions i per tant el vot que emeti la ciutadania?". Campdepadrós assegura que aquestes eleccions suposaran una revalidació democràtica i "confirmaran el que va votar la ciutadania el dia 1-O aquí mateix. Sota els cops de les porres van votar que volien que Catalunya fos un estat independent en forma de república". I també "si quan hi hagi una majoria al Parlament, si acataran això i si sabran trobar una solució pacífica, democràtica i negociada".

Aquesta és la llista completa per Tarragona:

1. Eusebi Campdepadrós
2. Teresa Pallarès
3. Albert Batet
4. Mònica Sales
5. Pere Grau
6. Assumpció Castellví
7. Joaquim Calatayud
8. Josep Solé
9. Esther Flubachner
10. Xavier Garcia
11. Marc Rovira
12. Hèctor López Bofill 
13. Dolors Sabaté
14. F. Xavier Salat
15. Marina Elena Solé
16. Lídia Bargans
17. Aurora Masip 
18. Andreu Suriol


 

 

Participació