​Denunciat un veí de Riudoms per criar i vendre dòbermans sense autorització

Les instal·lacions, localitzades pel Seprona als afores de Reus, no disposaven de llicència d'activitat, registre d'animals o assegurança de responsabilitat civil

per Redacció , 22 de novembre de 2017 a les 21:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les instal·lacions localitzades pel Seprona als afores de Reus Foto: Guàrdia Civil


El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil ha denunciat un veí de Riudoms per dedicar-se a la cria i venda de gossos de raça potencialment perillosos –dòberman- de forma clandestina, sense estar donat d'alta a la Seguretat Social ni comptar amb els permisos necessaris per exercir aquesta activitat. Els agents van tenir coneixement el passat novembre de l'existència d'unes instal·lacions de cria irregulars prop de Reus. Poc després van localitzar el lloc, una gran superfície condicionada per a l'activitat als afores de la ciutat i van entrevistar el seu responsable. Aquest els hauria reconegut que no disposava de les autoritzacions necessàries per dedicar-se professionalment a la cria i comercialització d'aquests animals.


El Seprona va aixecar diverses actes-denúncia per infraccions administratives i ambientals: des de no disposar de llicència d'activitat, com a nucli zoològic, ni registre d'animals, assegurança de responsabilitat civil o mesures de seguretat i senyalització per advertir de la presència d'aquests animals perillosos.

 

Participació